SW- FAIL - !!spoilers!!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Kot je že BIG Mike napisal, mi ni dalo miru, že par dni. Smo šli s kolegi gledat. Pričakovanja niso bila velika. Kakšen bedn skopiran film. Če ne bi bilo Forda, bi zapustil predstavo po polovici. Čista recklaža in ponavljanje. Slabi karakterji, povsme nerazviti, posiljeno. Cel film. Ja, že 3. death star, in spet ga uničijo. Vsakih 10 let zgradijo nov deastar zelo "realno" luku se jebe za vse. Zadnji kader bi bil mnogo bolj epski če bi možakar sam pahnil v globino. PA novi zlikovec, razvajen mulc brez ideje in smisla ter karakterja. Epic fail staršev. Pa leia, slabo igrala že v prvi trilogiji, tokrat igranja sploh ni bilo. V glanvem kup nelogičnosti in ponavljanja. Ajaj. MArš Disney. Hočem denar nazaj.

Sicer so veliki mediji bolj prizanesljivi (recimo IGN itd) (logično, saj je neka odvisnost) ampak se med vrsticami kar strinjajo z vsem tem.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Ford že take strela na trenutke ...

Sem pa tudi sam zelo razočaran nad zgodbo. K je tako kot da bi se v loop ujeli. Eno in isto ponavljanje sam z drugimi karakterji. Novi zlikovec je pa itak worst vilin ever
wink-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Res ne vem, kaj si pričakoval od filma, ki je reboot sage pod okriljem Disney-a in ga je režiral JJ Abrams. Uradno se temu žanru reče space opera, gre pa za pravlico/western v vesolju. Ja pravlico, kar pomeni, da je primarno namenjena otrokom in mladostnikom.

Zgodba ni za oskarja. Prav tako tudi ni bilo za pričakovati takšnega nivoja predstave glavnih igralcev, sau gre za relativno neznane igralce, z izjemo Forda. Pa so kljub temu z menene ravno novi karakterji najboljši del novega filma. Predvsem z Ray jim je uspelo narediti zelo močan ženski lik, ki ne rabi moškega, pa kljub temu ni prikazana kot zagrenjena feministka, ki bi za vsako ceno skrivala svoja čustva. To je pri ameriških blockbusterjih velika redkost. Se že zelo veselim, da bom videl, kam bodo njen karakter peljali aprej.

Jaz tudi nisem veliko pričakoval od filma. Tudi mene je zmotilo recikliranje konceptv iz prejšnjih filmov. Moram reči, da sem v drugo precej bolj užival v filmu, ko se nisem obremenjeval z dogodki iz prejšnjih filmov.

P.S. Tukaj na alterju je en kup čistunov, ki doživi katarzo ob gledanju francoskih dram iz 60-ih let in podobnih. Takšni ljudje nimajo nobene pravice kritizirati filma žanra SW. Tudi jaz se vzdržim komentarjev dram, ker praktično nisem sposoben buden pričakati konca filma.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Še mojih 5 centov ...

K sreči nisem šel s prevelikimi pričakovanji gledat.
tongue-1.gif

Občutek je, da je VII v bistvu hitri povzetek IV, V in VI - in to toliko, da mularija ne rabi gledati te "ČB" filme, da bi dojela predzgodbo ozr. da se lahko pohvali, da "pozna" določene scene iz sage (leti na npr. "orkester" v zakotni gostilni).
tongue-1.gif

Pa "I'm your father" sceno bi lahko mrino preuredili v "I'm your son" - še ozadje je skoraj identično.

Se pa vidi "plehkost" Disneya - BB-8 ima potencial - samo kaj ko se takoj vidi, da je popolna kopija e-wally.

Pod črto: 4/10

PS: komentar enega od "mulcev" - bemti, plan napda na death star je bil ravno tako, kot kak dogovor za hitro popoldansko roštiljado - jaz prinesem pir, ti čevape, Franc kotlete, Miha zelenjavo, Joži pa ima menda tudi neka nameze - pa bomo že nekaj skup spacali, da ne bomo lačni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
PS: komentar enega od "mulcev" - bemti, plan napda na death star je bil ravno tako, kot kak dogovor za hitro popoldansko roštiljado - jaz prinesem pir, ti čevape, Franc kotlete, Miha zelenjavo, Joži pa ima menda tudi neka nameze - pa bomo že nekaj skup spacali, da ne bomo lačni.
Saj ne, da je bilo v štirici pa to res v detajle obdelano
smile-1.gif

Jemat Vojno zvezd komplet od 4 do 3 resno je zelo neresno.
rolleyes-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
7. bi naj bilo nadaljevanje ne pa povzetek. V glavnem mimosun. škoda, ker 456 so bile masterpiece sploh ce se preslikaš v tisti čas, ko je to nastajalo.

aja pa pobijanje talcev ni ravno za otroke, vsaj meni se ne zdi. PG je kao 12.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V ZDA je važno le, da se jošek ne vidi in da kri preveč ne šprica.