Zivjo,
Naslednji teden racunam s kuho enega pale-ale, ki bi ga rad naredil s "svezim" - domacim hmeljem. Ko je bil pobran nisem imel casa za varjenje, zal, za to sem ga posusil, vakuumiral in zmrznil.
Ker bom delal prvic z ne-kupljenim hmeljem, me zanimajo vase izkusnje:
- kako tocno lahko ocenim AA?
- je kaka "metoda ostrega očesa" glede deleza peleti vs. domac posusen hmelj?
- ali storzki plavajo ali potonejo - je bolje da na iztok dam bazooka filter, da mi ne potegne v pumpo?
- mletje domacega hmelja, je smiselno ali brezveze?
Toliko mi za enkrat pade na pamet
Naslednji teden racunam s kuho enega pale-ale, ki bi ga rad naredil s "svezim" - domacim hmeljem. Ko je bil pobran nisem imel casa za varjenje, zal, za to sem ga posusil, vakuumiral in zmrznil.
Ker bom delal prvic z ne-kupljenim hmeljem, me zanimajo vase izkusnje:
- kako tocno lahko ocenim AA?
- je kaka "metoda ostrega očesa" glede deleza peleti vs. domac posusen hmelj?
- ali storzki plavajo ali potonejo - je bolje da na iztok dam bazooka filter, da mi ne potegne v pumpo?
- mletje domacega hmelja, je smiselno ali brezveze?
Toliko mi za enkrat pade na pamet
