Sveti lučka za airbag

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakšno težavo oz napako to običajno nakazuje? Gre za kombi Jumper, 2 airbaga, sovoznikov se da izklopiti z eno ključavnico (je normalno vklopljen). Lučka se je prižigala občasno že nekaj časa, sedaj sveti stalno.

V kakem rangu € zna biti ta težava?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Če lučka sveti to pomeni, da airbag ne dela. Če včasih ugasne, včasih gori, je možna kaka napaka pri kontaktih??
V vsakem primeru pa avto peljati na servis ali k človeku, ki se spozna na avtoelektroniko.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zdaj sveti konstantno. Saj mi ne bo explodiral v faco, hm?
rolleyes-1.gif

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Pri PSA grupi kr pogosta napaka ,meni je pri P206 začela utripati lučka ko sem kdaj zapeljal čez kakšno hudo jamo ali oviro na cesti .
Rešitev je tester, ali pa v mojem primeru enkrat celo to da sem iz armaturke vzel ven lučko , pa čez ene 2 mesca spet nazaj vklopil... ni več utripalo...
hysterical-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ko sem imel P406 se mi je zgodilo podobno. Problem je bil v senzorju za zategovalnik varnostnega pasu (sovoznik - tista reč kamor pripneš varnostni pas). Diagnostika to pokaže, ko priklopijo avto gor. Lahko pa je seveda tudi karkoli drugega, na pamet brez diagnostike se ne da reči.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Isto je bilo pri moji (ex) Xsar.
Peljal na servis, kjer so rekli da je nekaj narobe s kontakti. Pokasirali cca.20 €
in se to ni več pojavljalo (morda so samo žarnico vzeli ven)
confused-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
To je pogosta napaka pri avtomobilih, doživel tudi pri hondi...ampak ponavadi gre le za kakšno manjšo težavico z kontakti or something like that! Najbolše, da jim res pelješ na servis pa zabrišeš 20€ v ... pač nekam, pa bo mir
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Upaš da je manjši problem s kontakti v konektorjih. To se da hitro in poceni poštimat. Pri meni so bli pa zanič senzorji pod prevleko sedeža. Zelo občutljiva stvar, če se recmo nasloniš s kolenom na sedež. Za stilota sem dal 150€ (komplet senzorjev in sedalnega dela sedeža).

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Če so vzeli žarnico ven
ne-ne-1.gif
,najbolje vidiš tako da daš kontakt.
Takrat se mora lučka za airbag prižgat in svetit ene 3 sekunde, potem pa odvisno od stanja sopotnikovega airbaga...
Če ugasne je vse ok, če utripa , nekej ni ok , če pa skos sveti pa je, al sopotnikov airbag izklopljen , al pa čist ne dela
grin1.gif
.
Če se pa pri kontaktu lučka ne prižge pa res obstaja verjetnost da so jo vzeli ven
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pri mojem Mondeu je napaka znana, kontakti pri zatezovalcih pasov, neki treba namazat pa na novo priklopit... Mi pa utripne 4x tako da je to potem možno kar tako diagnosticirat...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja pol se pa to kar pojavlja
shocked-1.gif

Sicer sem imel alfo in občasni light-show na armaturki, ampak tisto je bilo itak razumljivo
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Evo, sem se malo poglobil in našel kabelčke pod sopotnikovim sedežem, konektorji so pa ravno malo nad tlemi. Malo sem jih predrmal in lučka je ugasnila
smile-1.gif

V glavnem OK do nadaljnega
nahrung002.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Te konektorji so res zlo občutljivi! Še posebej pri 3-vratnih avtomobilih, ko sedež velikokrat gre nazaj-naprej. Pri tebi je pa res verjetno kdo z nogo malo pobezal...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tudi pri meni v Clio-tu se to dogaja. Je pa 3 vratni, tako da je to res, da je tu še toliko bolj to ranljivo, ker se sedež premika naprej in nazaj. Tudi jaz malo podrmam kontakt pod sedežem in je ok.

Podobne teme