Sv. ribica na žaru

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
A ma kšn kakšno dobro (že sprobano) idejo kako spečti svinjsko ribico na žaru (oglje)?

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
easy peasy.
nasoliš z mešanico začimb (sol, poper, česen, rožmarin, timijan). potem na rešetko direkt na oglje, na hitro popečeš vrhnjo plast da lepo porjavi, potem na indirektno stran, pičiš not termometer v sredico in čakaš da doseže 75C za medium wel. Lahko malo manj če imaš rad bolj surovo.
Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Optimalno za sv. ribico je sous vide in tudi najbolj enostavno. Začiniš, vržeš v vrečko, nastaviš temp. in vržeš v vodo. Po kuhanju še samo zapečeš na žaru za okusno skorjo, meso pa je čez celoto kuhano ravno toliko kot je bilo željeno.

Sv. ribico na 75? Kaj se to izredno bojite kake okužbe, ker drugega razloga ne more biti. Tudi če ima petična ženšče rada vse 100% kuhano tega ne bo jedla, ker je žaganje.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
sol+poper, v vakuum, 1.5 ure na 60 stopinjah, nato na vroče maslo s kančkom rožmarina. Top.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Se strinjam, samo 60-65 je za nekatere nevešče preveč krvavo. Prasec pa ni krava
hysterical-1.gif

Pri govedini je nižje boljše, svinjina pa je meni boljša na cca 70C. S tem da ribico moraš res na hitro in močno zapečt. na 70 pa pride v cca 10 minm tako da sočnosti ne izgubi. Če pa jo predolgo pajsaš pa res dobiš suho vejo.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Top je že mogoče, ni pa na žaru.

Kdo pa pravi, da ne moreš zaključne faze narediti na žaru ? S tem da (priporočljivo) razrežeš na zrezke šele takrat, ko po pečenju odleži svojih par minut.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nop, jaz bom pomoje take zadevce kuhal samo še suvi pa za dokončanje na grill ali celo direktno nad chimney.
zmaga.gif

Kot sem že pisal meni niso všeč briketi, samo izredno kvalitetno oglje, tako sem raje kupil Napoleona na plin z nastavkom za oglje oz. dimljenje.
wink-1.gif

Weber 47 bo pa za prodat pomladi.
rolleyes-1.gif