Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Če imaš žar s pokrovom jo na močnem ognju na hitro zapeči. Prej je fajn če je posoljena preko noči. Ostale začimbe po želji - vsaj črn poper pa nujno dodaj. Namažeš z oljem pred peko in kot rečeno na hitro zapečeš zunanjost do skorjice, potem odmakneš iznad direktenga ognja in pokriješ, da se v notranjosti speče do 85 stopinj C. Počiva pol ure in narežeš na rezine. Če imaš odprt žar pa naredi enako s tem, da jo po prvem zapekanju zaviješ v folijo, žerjavico pa odmakneš levo in desno od zavoja in kontroliraš temperaturo mesa v notranjosti, do željene. V tem primeru še malo obrni, da nista vedno samo dve strani izpostavljeni toploti. Peka ne sme trajat dlje od 30min, če ne je nekaj narobe.
Za ribico imam tudi jaz raje medium. Ni panike, odvisno od jedcev, zato sem napisal 85 stopinj. 75 stopinj oz. enako, kot piščančja prsa je ok in na varni strani. Tudi za kare velja enako.
Končni izdelek, uporabil sem kar recept ki ga je napisal Twinman
, samo z razliko da sem ribico z začimbami (sol, črn poper, česen, lovarjev list) dal v vakum in pustil čez noč v hladilniku. Pekel cca 25minut da sem dobil notranjo temperaturo 75°. Ribica je bila zelo sočna, tudi po tem ko se je ohladila.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.