Suspenz - kaj in kako?

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Živjo,

zanima me če kdo ve za koliko časa te lahko podjetje suspendira?

Našla sem zakon o delovnih razmerjih http://www.zakonodaja.com/zakoni/x/1/1/zdr/zdr pa ne najdem nikjer da bi kaj pisalo o tem.
So kakšna pravila? Zakon? Je omejen maksimalen čas? A je na koncu še možnost da dobiš vabilo nazaj na delovno mesto ali je varianta samo odpoved?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kaj ti ni jasno?

(3) Delavec se ima pravico in dolžnost vrniti na delo najkasneje v roku petih dni po prenehanju razlogov za suspenz pogodbe. S tem dnem preneha suspenz pogodbe. Če se delavec v predpisanem roku neupravičeno ne vrne na delo in mu je izrečena izredna odpoved v skladu s peto alineo 111. člena tega zakona, traja suspenz pogodbe do začetka učinkovanja izredne odpovedi.

5. alineja 1. odstavka 111. člena:
– če se delavec v roku petih delovnih dni po prenehanju razlogov za suspenz pogodbe o zaposlitvi neopravičeno ne vrne na delo

Je pa seveda res, da bi, ce bi mi nekoga poslali v arest nasel razlog zakaj se ga znebiti :S Vprasaj kaksnega pravnika za delovno pravo, bo najbolj ziher.

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Ravno zato sprašujem, ker poznam primer ko traja že močno močno preko 5 dni in se še vedno čaka.
Je možno, da nimamo zakonsko določeno max dobo?