Sušilni stroj problem

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Gorenjev sušilni stroj pri vklopu in pritisku na start utripa lučka za sušenje v intervalih po 2x in se ne zažene. Ti utripi so sporočilo o napaki. Od gorenja po telefonu ne dobim informacij, pravijo da mora prit serviser. Ampak nekako se mi ne daje 40€ samo zato da mojster pride pogledat. Ima mogoče kdo kak namig ali idejo kaj preverit?

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Si 3x preveril, da morda še v garanciji?
tongue-1.gif

poskusi kontaktirat gorenje, da ti pošljejo navodila za ta tvoj stroj. Tako boš vsaj približno vedel kje začeti iskati

mimogrede preden se je to zgodilo/dogajalo z lučko in nevrtenjem bobna..se je zgodilo kaj čudnega (kak vonj po zažganem, vrglo ven varovlako itd)....

ker so lahk tud sam krtačke krive, lahk je kak kondenzator... glej zahtevaj navodila (gorenj ejih ma vedno na zalogi) in potem se bomo šli šerloka naprej

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Si poskusil boben ročno zavrtet?

Običjno se zakači kaka stvar, ki preprečuje vrtenje...(žica iz modrca in podoben cvetke).

Ker je tako...če stroj sam zazna napako, običajno ni huda (so preneumni za konkretno diagnostiko
wink-1.gif
)

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Navodila za uporabo imam, ampak notri samo piše da naj pogledam kako utripajo diode in pokličem servis:)

Stroj je delal bp, dokler se ni enkrat boben nehal vrtet. Ko sem snel pokrov, sem videl da je jermen razcefran. Po menjavi jermena, pa je stanje tako. 3x sem šel preverit vse kontakte, če so vsi konektorji spojeni ipd.

btw, našel sem eno stran s servisnimi priročniki, sigurno bo komu prav prišla: elektrotanya Žal pa serivisnega priročnika za moj model stroja ni, gor so samo novejši, s katerimi si pri diagnostiki ne morem nič pomagat, ker imajo zgleda čisto drugačno signalizacijo z LED.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Da se je nehal vrtet si rekel
wink-1.gif
...zanima me ali si ga poskusil obrnit na roko? Se sploh vrti? Se težko vrti...ruži kaj...se zatika kaj?

Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Navodila za uporabo imam, ampak notri samo piše da naj pogledam kako utripajo diode in pokličem servis:)

Stroj je delal bp, dokler se ni enkrat boben nehal vrtet. Ko sem snel pokrov, sem videl da je jermen razcefran. Po menjavi jermena, pa je stanje tako. 3x sem šel preverit vse kontakte, če so vsi konektorji spojeni ipd.

btw, našel sem eno stran s servisnimi priročniki, sigurno bo komu prav prišla: elektrotanya Žal pa serivisnega priročnika za moj model stroja ni, gor so samo novejši, s katerimi si pri diagnostiki ne morem nič pomagat, ker imajo zgleda čisto drugačno signalizacijo z LED.

število utripov ti definira napako.... preštej kolikorat utripnejo, potem se malčk ustavjo in potrem ponovijo utripanje in potem magari v googe vtipkaš sušilc, oznako sušilca, ter število utripov. grem stavt da boš vsaj eno stran dobu n atak način

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:

število utripov ti definira napako.... preštej kolikorat utripnejo, potem se malčk ustavjo in potrem ponovijo utripanje in potem magari v googe vtipkaš sušilc, oznako sušilca, ter število utripov. grem stavt da boš vsaj eno stran dobu n atak način

Žal ne najdem nič, presurfal skoraj cel internet že. 2x utripne ena dioda 1, najvišja in to je to. Iskal v slovenščini, angleščini, nemščini...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Da se je nehal vrtet si rekel
wink-1.gif
...zanima me ali si ga poskusil obrnit na roko? Se sploh vrti? Se težko vrti...ruži kaj...se zatika kaj?

Ni se vrtel ker je utrgalo jermen, oz. bolje rečeno, če sem boben obrnil na roko je šel v prazno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Če je stvar kaj pametna potem ima spomin napak oz. neha delovat dokler ne resetiraš napake. Če si imel mehansko okvaro ki si jo rešil poglej če kje dobiš kombinacijo tipk za reset funkcijo.

http://www.manualslib.com/manual/343521/Smeg-Dry72c.html?page=20#manual

glej smeg ma isti model, verjento ga je goreje z anjih proizvajal. Obrni se še na smeg (smeg.it, p apoišči servizio clienti al kaj podobnega), napiše text v slo in g az google translejt prevedi v ita in ji hpraši kaj za bog amlega pomenijo utripi. če velja z asmeg, bo skor zihr tud za gorneje

pa ne v eng pisat ker niso vajeni tujih jezikov

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Na enem drugem forumu sem zasledil, da naj bi bila to F2 napaka in bi pomenila nezaprta vrata.
17758-icon_confused.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Hvala vsem za odgovore, bom preveril še pri smegu, pa še kako je z vrati, ko bom imel čas. Včeraj sem na bolhi kupil drug stroj, eno serijo boljši, kot kaže je bil res malo rabljen, saj zgleda kot nov, za 80€, tako da se mi niti ni dalo več hecat s starim:) Bom pa ob priliki še raziskal in poročam!

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
da ne odpiram nove teme.

sam sem pred nakupom sušilnega stroja, pa ne vem koliko kg boben naj vzamem? Imam 8kg pralnega. Najbolj logično je da vzamem 8 kg, vendar.... ali bi bil 7kg sušilni dovolj?

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Večji je boben sušilnega stroja,majn se perilo mečka.Imam 8 kg pralni stroj in 8 kg sušilni stroj.In je super.Tako,da kr vzami,najboljšo ponudbo z 8 kg bobnom
smile-1.gif
.