Sušilec crknil

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Electroluxov sušilec je odpovedal sodelovanje.

Vprašanje je, kaj bi lahko bilo narobe. Je pa totalen mrk, v navodilih ni opisa za to težavo
evil.gif
. Elektriko dobi, ne reagira pa na nič. Tudi lučke se ne prižgejo, display ne dela, v glavnem totalen mrk, kot da ne bi bilo elektrike.

Ali mogoče ve kdo za kakšnega serviserja, ki ni ravno zlatar.

Model je pa Electrolux EDC77570W, star je pa 6 let.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Mah vsi so zlatarji, samo za ogled na domu in diagnosticiranje napake pripravi od 40 - 60 eur ,.....

Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Electroluxov sušilec je odpovedal sodelovanje.

Vprašanje je, kaj bi lahko bilo narobe. Je pa totalen mrk, v navodilih ni opisa za to težavo
evil.gif
. Elektriko dobi, ne reagira pa na nič. Tudi lučke se ne prižgejo, display ne dela, v glavnem totalen mrk, kot da ne bi bilo elektrike.

bo treba stroj odpret pa napajanje pregledat. ker če štrom dobi in ne kaže znakov življenja, potem je nekje na napajanju, "napeljavi" okvara (slab stik, skurjena varovalka itd)
Ali mogoče ve kdo za kakšnega serviserja, ki ni ravno zlatar.

Model je pa Electrolux EDC77570W, star je pa 6 let.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Daj poglej v navodilih, če je kej kaka varovalka na vhodu elektrike v stroj..da ni tista šla rakom žvižgat (čeprav se postavi vprašanje zakaj...).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Si ga probal vtaknit na kako drugo vtičnico? Čist tak, za ziher... Sicer pa bi rekel enako, varovalka v stroju. Ampak, ni nujno da menjava odpravi vzrok prvotnega pregoretja varovalke...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Vtičnica dela.

Tudi sam sem posumil na elektriko na vhodu v stroj. Zadaj je ena ''škatlica'', ki pa je nisem mogel odpreti, vsaj zlepa ne, na hard pa se je nisem lotil. Na notranji strani stroja sem iz konektorja snel kabel in z (fazenbriferjem) poizkusil, če je elektrika od varovalke naprej (saj vem, da je to tako, kot bi s krampom delal luknjo za ocvirke v žgance
smile-1.gif
). No, elektrika je bila, saj je takrat vrglo ven varovalko v elektro omarici (10 A varovalka).

Varovalko sem zamenjal, potem pa je bilo mojega elektro pametovanja dovolj, saj ne bi rad skuril še kakšnega še živečega člana družine.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sušilec popravljen.

Mojster je prišel, zmeril do kje pride elektrike. Do plate je prišlo tam je pa vse skupaj mrknilo. Plato je nesel domov in jo dal k enmu majstru popravit, govora je bilo o napajalniku al neki in še enem delu.

Pri pooblaščencu ponavadi to rešujejo z menjavo cele plate, kar pa za tak stroj pomeni že ekonomsko totalko. Razlog pa je neznan.

Se dogaja na Electroluxu, tudi nekaj serij Boscha je imelo s tem kar nekaj težav.

Upam, da bo sedaj delalo kot je treba nadaljnih 6 let ali več.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Plunk je bil velik 70 enot plus kocine za cesarja. 40 za lotarja, 30 za majstra.

Nova naj bi bila okoli 250. Je pa delal en majst iz Horjula, če kaj poznaš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Saj čisto tak..v info ostalim, če bo kdo imel podobno težavo da ve kako se obrnit.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Meni se je podobno zgodilo pri Boschu. Tema na displayu. V Etisu so hoteli dobrih 150 cekinov za nov programator - akcijska cena!
Preden sem ga odpeljal na odpad, sem mu pogledal v drobovje. Crknil je čip v napajalniku, cena pri Farnellu slaba 2 cekina. En čip imam še v rezervi za naslednjič
cool-1.gif