superge za tek kayano gel 16 asics

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
kot da bi vprašal če maš kilo kruha dovolj za dva al tri dni
bonk.gif
tekaške se menjuje po mojih informacijah nekje tam pri 600 km odvisno od podlage na kateri tekaš, za čist rekreativca ti bi pomoje zdržale dve sezoni, če pa misliš še malo po hribih pa raje vzameš kak bol trek model, ker to je čistokrvna tekaška superga

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ravno par dni nazaj smo debatirali o teku pa je en malo večji znalac razlagal (jaz nimam pojma, tako da verjamem vse) in je rekel da so japonske zadeve (Mizuno, Ascis) dosti dobra zadeva ker naj bi zdržale tam okoli 600 do 700 km teka. Napram Nike, Adidas & Co. ko naj bi bile fuč po 200 km.

Zdaj kater model..on priporoča da si greš izmerit (npr. LJ - center MErcator - 'Sport..nekaj' trgovina kjer ti izmerijo kaj je tebi pisano na kožo, ker je odvisno kako stopaš (on pravi da mu gležne npr. zvija navznoter) in se potem tvojim specifikam primerno kupi tudi ustrezen čevelj. Seveda ga potem naročiš preko ebaya (On kupuje iz Anglije) tja 30 do 50 % ceneje.

Tak da..počakajmo zdaj kakega znalca da potrdi ali je kaj na tem ali je vse skupaj čuri muri.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
to da bi bli adidas po 200km zanič mi je sicer malo ...
smirk-1.gif
je pa tudi home made tehnik kak pogruntat kak približno stopaš, se pa potem večina modelov dobi primernih za vse tekače.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
200km ziher ne bo ok podatek. Če recimo naredim 7-10km dnevno, potem je to za 20-30 dni teka. Zagotovo zdržijo več (vse kar sem imel je zdržalo več).

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
KSZ
najprej moraš ugotoviti kako stopaš in potem temu prilagajat modele superg. Potem moraš vedeti še po kakšnem terenu tečeš in spet prilagajati. Jaz ternutno tečem z Nike Free in Mizuno Wave Rider 13. Najkice imam za relativno kratke teke po lepi podlagi, za vse ostalo so Mizunke. V preteklosti sem imel tudi en ali dva para Asics in sem bil zadovoljen (z Mizuno sem še bolj). Nakup iz Anglije (ne nujno eBay) je zmaga, sem pa imel dobro izkušnjo tudi v Hervisu (LJ, City park).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
KSZ
najprej moraš ugotoviti kako stopaš in potem temu prilagajat modele superg. Potem moraš vedeti še po kakšnem terenu tečeš in spet prilagajati. Jaz ternutno tečem z Nike Free in Mizuno Wave Rider 13. Najkice imam za relativno kratke teke po lepi podlagi, za vse ostalo so Mizunke. V preteklosti sem imel tudi en ali dva para Asics in sem bil zadovoljen (z Mizuno sem še bolj). Nakup iz Anglije (ne nujno eBay) je zmaga, sem pa imel dobro izkušnjo tudi v Hervisu (LJ, City park).

tip superge kayano gel 16 mi odgovarja, glede na nacin hoje, teka. baje pronator kot 90% vseh evropejcev.

hervis lj je taka superga 165 eur.

kaksne so superge Mizuno Wave Rider 13? kaksne so Nike Free?

mizuno mi vsi hvalijo, samo v intersportu in tomas-u smo se ustavili pri kayano 16. bom probal se mizuni wave rider ...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tudi sam imam Asics tekaške, moram priznati da na začetku so me zadaj ožulile do krvi.....potem ko so se kot kaže "usedle" na mojo nogo so pa zmaga, sem zelo zelo zelo zadovoljen, čeprav bo počasi potrebna menjava glede na to da kar dosti tečem v njih. Nad Adidas sem bil pa kar malo razoračan, so tudi hitro nekam trde ratale in neudobne.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik man007 pravi:
Tud jest mam Gel Kayano. Zdržale slabe dve sezoni (cca. 600 km) različnih podlag. Super čevelj, ga ne menjam in že imam nov par. Enak seveda.

koliko si jih placal ?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
http://www.superge.si/Asics/0194-gel-kayano-16-s10-asics-7393022/

kako se vam zdi takle model za tek? predvsem za rekreativno rabo. gre se mi za to, da bodo superge delale tudi cez leto, dve in da bodo zdrzale tudi kaksen roznik, golovec, smarno goro, ...

nisem prevec seznanjen s firmo asics, ampak govori se, da se ta superga znuca prej kot v enem letu. je to res?

na netu nasel superge za 100 eur. problem je, da baje samo en par ne posljejo. rabi se kdo take superge pa gremo v groupbay?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

kako se vam zdi takle model za tek? predvsem za rekreativno rabo. gre se mi za to, da bodo superge delale tudi cez leto, dve in da bodo zdrzale tudi kaksen roznik, golovec, smarno goro, ...

nisem prevec seznanjen s firmo asics, ampak govori se, da se ta superga znuca prej kot v enem letu. je to res?

na netu nasel superge za 100 eur. problem je, da baje samo en par ne posljejo. rabi se kdo take superge pa gremo v groupbay?

Tole sem videl v Avstriji za 50% off. Žal mi Asics ne sedejo (majo pri peti preveč skupaj) in sem kupil mizuno inspire...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

Tole sem videl v Avstriji za 50% off. ...

kje?