supanje pozimi - neopren?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ojla,
se tu gor spozna kdo na supanje v zimskih razmerah oz. na neopren obleke za zimski čas,..
Supal bi tudi v bolj čudnih razmerah kot so temperature med 0 in 15C,..ne bi pa se rad poslovil od življenja, če slučajno padem v vodo,..torej za kakšno neopren obleko bi moral gledati, da mi omogoči preživetje v primeru da padem v vodo,..

našel sem npr. tole,.. bi taka bila ok ali bi rabil kaj debelejšega?
Hvala za pomoč,

b

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Rabiš TOLE
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
to že mam,.. nimam pa tolk jajc da bi s kopal v vodi, ki ima pod deset stopinj,..
b

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Mislim (sprobal nisem), da bi moral biti 3mm neopren dovolj. Načeloma če padeš v vodo si hitro izven vode (ali na sup, ali na kopno - če si na reki). Jaz sem si dokupil še 5mm visoke neopren čevlje, ker so noge načeloma bolj mokre.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kaj naj tam,..rekreacija celo leto,. vendar ne za vsako ceno,.. cene suhih oblek so 500€+ kolikor ne dam,.. neopren dobiš že za manj kot 200€ zanima me le ali je npr 3 mm neopren dovolj če ruknem v vodo in se potem hitro poberem nazaj na sup,.. saj ne da bi padal lahko pa se zgodi in nebi rad izzival,..

b

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
neopren ne bo dovolj,ko je voda manj kot 8 stopinj rabiš suho obleko,saj veš da se neopren ravno tako zmoči in koža tudi in da je telo sposobno ogreti tisto malo vode ki pride do kože v nekih razmerah kar pa zimske sigurno niso.v neoprenu te bo zeblo tudi če boš suh in se vode niti dotaknil ne boš,žal v naših krajih tovrstna zadeva odpade pozimi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Da se tudi v neoprenu, ampak se spodaj potem tlači dodatne cunje, seveda pod pogojem, da se ne zmočiš (preveč). Tako sem letos januarja jaz veslal.
Drugo je seveda suha obleka. V njej se da početi vse tudi v zimskem času, pod pogojem, da se spodaj dobro oblečeš. Zato sem jaz v fazi nakupa take obleke, link višje zgoraj.

klicko

Pripravnik
6. maj 2008
61
2
8
Živijo,

Tokom "zimske sezone bil že cca. 10 krat na vodi; morje uporabljam neopren ( saj se večkrat zgodi, da je vetrovno ali pa da se delajo valovi), reke : normalna oblačila ter neoprenski čevlji.
Tukaj se mi zdi bolj pomembno, da imaš leash, saj ti to garantira, da v primeru, da padaš v vodo SUP ostane v tvoji bližini, ter lahko kar se da hitro splezaš nazaj na njega.