Suha koža

woukec

Zelenc'
10. okt 2013
15
0
1
Pozdrav vsem.

Že dlje časa imam zelo suho kožo po lasišču v ušesih, po čelu. Ne pomaga mi nobena krema, ki se v trgovinah oz. lekarnah dobijo brez recepta. Poleg tega da se mi koža suši tudi zelo srbi. Zelo me srbi tudi anus. Prosim, če mi pomagate z vašimi nasveti, ki so vam pomagali pri tej zelo moteči zadevi.
frown-1.gif

Hvala!

woukec

Zelenc'
10. okt 2013
15
0
1
Probal sem blue cap mi ne pomaga. Za lasišče sem nakej časa uporabljal Ducray Kelual, ki mi je na začetku celo pomagal, potem pa me je vedno bolj peklo, zato sem z njim prekinil.

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Prav, torej si zunaj poskusil vse kar se da dobit pri nas. Ostane še notranja sanacija. Tvegam salve smeha, ampak bom vseno zapisal. Čimprej si omisli vodni kefir in ga redno pij. Rezultat bi se moral poznat v par dnevih. Luskavičarjem pomaga ...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Aja, od klasike, ki ni deležna smeha pa ti ostane dermatolog in verjetno kakšna krema s kortikosteroidi (na recept kajpada) ...

woukec

Zelenc'
10. okt 2013
15
0
1
SamSvoj smeh pravijo da je pol zdravja, zato ne tvegaš nič slabega. Za vodni kefir si mi dal misliti, ker če je le možno bi raje s čim manj kemije. Ima še kdo pozitivne izkušnje s kefirjem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če je vzrok v črevesju, oz prebavi, potem kefir pomaga. Ali pa kislo zelje.

Ampak potem je itak bolje, da se v celoti prehrano spremeni, kot pa da nonstop samo sanira probleme.

Najbolje je iti k dermatologu, kakšnemu privat, da si bo vzel čas in da se dobi klinične teste o čem se gre, ker je lahko v igri marsikaj.