Subvencije Eko sklad

Solarix

Zelenc'
3. maj 2009
7
0
1
Nove subvencije Eko sklada za leto 2011 so bile objavljene in že veljajo od 1.1.2011 in do 31.12.2011.
Javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb
6SUB-OB11
Subvencija Eko sklada znaša :

* za ploščate kolektorje 150 €/m2 neto površine
* za vakuumske kolektorje 200 €/m2 neto površine

Višina priznane subvencije je do max. 25% celotne vrednosti investicije (z DDV).

Eko Sklad izplača subvencijo direktno na kupčev TRR po končani izvedbi del.

Več si lahko preberete na http://www.solarix.si/Subvencije-eko-sklad

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Dokler se bo dalo v naši državi dobiti ceneje brez računa, s popusti in podobnim, kot pa s povrnitvijo eko sklad subvencije, bo tole pač neuspešno.

Poleg tega mi ni do zajebavanja zaradi nekih detajlov, ker mi bo nekdo kakal po glavi zaradi neke malenkosti ..

Raje v trgovino, par ponudb in dobiš ugodnejšo kot pa tale ekosklad.

Moje, a preverjeno, mnenje.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Dokler se bo dalo v naši državi dobiti ceneje brez računa, s popusti in podobnim, kot pa s povrnitvijo eko sklad subvencije, bo tole pač neuspešno.

Poleg tega mi ni do zajebavanja zaradi nekih detajlov, ker mi bo nekdo kakal po glavi zaradi neke malenkosti ..

jaz enih res enostavno ne razumem...

a misliš, da če dobiš popust v trgovini, potem ne dobiš nazaj pri ekosladu??

pač se zmeniš za dober popust, zraven pa vložiš še na ekoslad (izpolnjevanje vloge ti vzame recimo 10min) in dobiš nazaj še do cca 20%
men je to fajn. pa še račun imaš.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Je že kdo računal, kdaj se povrne investicija v kolektorje?
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če jih majo pri sosedu 5 jih pri nas rabimo vsaj 10!
hysterical-1.gif

Resno glede subvencij....pripravite se na čakanje, jaz čakam na odgovor že od novembra.
uf-1.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Če jih majo pri sosedu 5 jih pri nas rabimo vsaj 10!
hysterical-1.gif

Resno glede subvencij....pripravite se na čakanje, jaz čakam na odgovor že od novembra.
uf-1.gif

Mi smo za vlogo oddano avgusta dobili odgovor včeraj .... država svoje roke lahko krši, mi 'obična raja' pač ne
jezen.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

jaz enih res enostavno ne razumem...

a misliš, da če dobiš popust v trgovini, potem ne dobiš nazaj pri ekosladu??

pač se zmeniš za dober popust, zraven pa vložiš še na ekoslad (izpolnjevanje vloge ti vzame recimo 10min) in dobiš nazaj še do cca 20%
men je to fajn. pa še račun imaš.

Jah, načeloma velja, vendar se jaz dogovorim za boljši popust, tako da se račun pač priredi in mi noben sklad ne more toliko vrniti, kolikor pridobim pri prirejenem (a povsem legalnem) računu. Pri vsem tem moraš imeti še račun o strokovni vgradnji. Če bi npr. za okna bil račun 300€, jaz pa zaradi prirejenega računa to plačam kot neko drugo storitev in to zgolj 50€, mi noben sklad ne bo povrnil toliko, kot pa prihranim z malo iznajdljivosti.

Primer: material je bil vreden 5.600€. Na koncu sem ga plačal 3.500€. Kateri sklad mi torej vrne toliko % na gradbeni material? Poleg tega moraš imeti račun za vse in na koncu upati, da je vse ok in da nekdo nima slabega dne..

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
kot zgleda sem blond

Citat:
Višina nepovratne finančne spodbude znaša 25 % priznanih stroškov naložbe in se lahko dodeli za največ 20 m2
sprejemnikov sončne energije, vendar ne več kot:
- 150 € na m2 absorbcijske površine pri sistemih s ploščatimi sprejemniki in

imel bom skupaj 5,125m2 kolektorjev. A dobim potem teh 5,126x150eur al 25% od vrednosti investicije. (elektronka, cevi, itd)

že pogruntal
smile-1.gif

ejcko

Zelenc'
3. feb 2011
8
0
1
na odgovor od eko sklada čakam že od oktobra, pa ga še nimam, čeprav naj bi postopali po Zakonu o upravnem postopku, vsaj tako so podali v razpsinih pogojih, zadeva je prekoračila že vse zakonske roke...zakaj tako, odgovorijo, da so prejeli toliko vlog in so kadrovsko podhranjeni...torej čičaj in čaki..;)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Dej živce na pašo, ker boš čakal še vsaj 3 mesece. Midva sva čakala pol leta in na koncu dobila tisti keš, tako da se je splačalo čakat. Če boš klicaril ne boš nič prej.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo!

Jaz sem sedaj dobil odgovor za dopolnitev dokumentacije, pa me zanima samo ena stvar.
Montiral sem sončne kolektorje in sedaj rabim dobit račun. Zadevo sem sicer montiral sam, ampak če rabijo račun, ali mislite, da bo dovolj, če grem do enega vodovodarja in mu rečem, naj napiše na račun priklop sončnih kolektorjev, na računu pa cena 50 ali 100€. Kako ste se kaj znašli vi?

LpT

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Jaz sem moral dat samo predračun.
Če bo račun in cena 50EUR, pomojem ne boš dobil nič.
Na drugi strani so ljudje, ki vloge pregledujejo in bodo takoj opazili nateg.
Pejt do enga pa naj ti naredi en predračun.

lp

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Samo sporočam, da stvar špila, kakor sem napisal. Na račun sem dal pa malo več.

Na koncu moraš še vedno priložit račun.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Pri subvenciji vsaj za termične velja do 25% na celoten sistem ali pa m2 kolektorja 150 Eur za ploščate ali 200 pa še nekaj za vakumske. Večina se jih odloči za drugo kombinacijo.