Subvencija pri odprtju s.p.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Nekaj me zanima.
Če sem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje in se odločim za samozaposlitev, mi pod določenimi pogoji pripada subvencija v višini 4.500 eur.
Zanima pa me, če jo potem dobiš 100% v vseh dejavnostih, ali so določene dejavnosti, kjer je ne dobiš?
Konkretno me zanima v primeru samozaposlitve na zavarovalniškem področju. Ali ima kdo takšne izkušnje oz. je bil v tej situaciji za subvencijo?

Toliko, da vidim, če se mi splača čakat še kakšna 2 meseca z odprtjem s.p.-ja, ker pač komaj takrat lahko grem na te obvezne delavnice Priprava na samozaposlitev .

Luckana

Pripravnik
29. apr 2009
66
0
6
MIslim, da ni takega pogoja, ki bi izključeval zavarovalništvo. Sem te pa zadnjič pozabila opomniti na pogoj za pridobitev licence, ki je eno leto delovnih izkušenj na področju zavarovalništva.

Lp

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
Pogoj je, da si potem 2 leti prijavljen v svojem s.p.
Uglavnem v 2 letih boš plačal več za prispevke koker si dobil denarja od države
smile-1.gif

lp

b

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Delal bom samostojno za zavarovalnico Wiener Staedtische.

Kar se tiče subvencije, sem se odločil, da je ne bom zahteval oz. ne bom tako dolgo čakal z odprtjem s.p. Komaj konec junija pridem na vrsto za delavnice, šele potem se bo dala vloga za subvencijo in šele takrat lahko odprem s.p. Do takrat pa moram bit prijavljen na zavodu...
Škoda mi je izgubljenega časa (do takrat si lahko ta sredstva že zaslužim), nočem se vezat na državo za obdobje 2 let (nikoli ne veš, kaj se lahko vmes zgodi). To je tako kot pri SIOL-u, če ne bi bilo te 2-letne pogodbe z njimi, bi jih že zdavnaj od****l in prešel h konkurenci.
cool-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pri odprtju zastopstva je ne potrebuješ, potrebujem le soglasje Agencije za zavarovalni nadzor (ki čisto nič ne komplicira) in pa eno leto del. izkušenj na področju zavarovalništva. V jeseni jo pa grem opravljat, do takrat pa mentor podpisuje ponudbe. Moram pa jo narediti v roku 18 mesecev, pravila zavarovalnice...