Subtitle Workshop shranjevanje

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
S tem programom prevajam filmske podnapise in sem že 2x ostal brez celodnevnega dela, ker program ne opozori na napako/težavo pri shranjevanju datotek. Namreč projekte shranjujem na zunanji disk in prvič sem (butelj pač) disk med delom odklopil in zaprl program, drugič pa sem očitno med delom toliko ruknil usb kabel, da je disk izgubil povezavo. To je moj del krivde, ni mi pa jasno, zakaj program potem pri shranjevanju ne zateži, da ne more shranit delovne datoteke na zunanji disk, ker le-ta ni povezan? Pri zapiranju le vpraša, če želim shranit, jaz veselo kliknem Yes in program se zapre, čeprav datoteke sploh ni shranil, saj je bil disk odklopljen.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.144
113
Takšne sorte zunanji diski se ne uporabljajo za delo.
Za delo uporabiš običajen disk v računalniku, zunanji je le za backup.

Že od disket naprej poslušam skoraj na mesečnem nivoju:
"Crknila mi je disketa/ključek/USB disk/... z edino verzijo moje diplomske. A lahko pomagaš?"
"Ne, ne morem (se mi ne da). Navadi se delati varnostne kopije"

Odgovor na tvoje vprašanje: zakaj program ne sporoči, da ni shranjeno?
Odvisno, kako ima narejeno shranjevanje na disk. Mogoče za delo uporablja neko začasno datoeko v TEMP, potem pa samo windowsom ukaže, da jo skopirajo na končno lokacijo (pa ne preverja rezultata kopiranja).
Mogoče obstoj diska preverja samo ob zagonu programa, kasneje enostavno predvideva, da je disk tam, pa ignorira morebitne napake pri shranjevanju.
Mogoče je napaka v windowsih, ki še vedno mislijo, da je disk priključen (ni zaznal izklopa) in zapisujejo podatke v črno luknjo.