Subaru servis?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
V Ljubljani in njeni okolici? Lahko je normalen, popoldanec ali tip pod kozolcem - samo da je res v redu...

Se kdo posebej priporoca?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Problem resen - sem imel isto v mislih, ampak sem vseeno raje malo vprasal
smile-1.gif

Hvala obema!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi jaz dam glas za Krzica
smile-1.gif
...

Sicer nisem imel nikoli Subaruja, ga je imel pa prijatelj in je bil s Krzicem zelo zadovoljen... Iz Kranj ga je vozil tja na servis... ker so bili pri Kadivcu v Sencurju salabajzerji
smile-1.gif
...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Saj načeloma so pri Kržiču in na Interservisu kar v redu.
Ampak jaz že dobrih dvajset let vozim k kolegu (ima uradno delavnico) in Subaruje kar dobro pozna.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Bo moral bit kar Krzic - v Postojni ga prepisemo, potem pa pustimo cez noc na Vrhniki....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kaj ti pri mojem vprasanju ni bilo jasno? Rabil. Sem. Nekoga. V. Okolici. Ljubljane.

Ne rabim ga tukaj. Ampak v okolici Ljubljane.
smile-1.gif

Okoli Ljubljane ga rabim.
Nekje pri Ljubljani.
V Ljubljanski kotlini.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Jaz sem vedno znova nasmejem vprašanjem tipa servis za XXX znamko, recimo:

Servis za Renault? (izveš, da gre za Laguno I)
Servis za VW? (izveš, da gre za Golf IV)
Servis za Citroen? (izveš, da gre za Xsaro)

Razumel bi, da je nekdo lastnik ne vem ... ajde recimo VW Phaeton, BMW serija 6, Mercedes CLS ... itd. Pač nekaj nevsakdanjega.

Ampak 15 let stara gara ... gimme a break. Vsak še tako šalabajzerski mehanik mora znat poštimat to ne glede na znamko ... in ni nobene potrebe po "servis za XXX" vprašanjih.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Deloma drži, v celoti pa ne. Nekateri avtomobili imajo določene specifične fore, določene znane napake, ki jih bolj poznajo tisti, ki imajo s tem več izkušenj in če jih pelješ k majstrom, ki jih prvič vidijo je mogoče slabše kot če bi šravfal sam.
Meni je bilo dolgo žal da sem peljal Imprezo k ličarju, ki se ukvarja večinoma z VW... večino pantov, štiftov in bog si ga vedi še česa mi je polomil. Da sem 12 let star avto spravil v zame sprejemljivo stanje sem potem porabil še 1000 eur.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glede na to, da ga peljem preko Maroka v Mavretanijo, Mali, Gvinejo, Gvinejo-Bissau, Senegal in nazaj... Bi tudi staro garo raje peljal nekam, kjer bom ziher da lahko vse spravimo v red, in, da bo vsaj prvih 10.000km sla brez problemov.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.978
113
pri taščici
potem pa beres zgodbo kako 1,9 dci v 10 let starem traficu sravfajo 3 pooblasceni servisi, na koncu pa nekdo "pod kozolcem" zadevo uredi za 500 evrov. Aja v tej ceni je se "pol zadnje preme nove")

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Glede na to, da ga peljem preko Maroka v Mavretanijo, Mali, Gvinejo, Gvinejo-Bissau, Senegal in nazaj... Bi tudi staro garo raje peljal nekam, kjer bom ziher da lahko vse spravimo v red, in, da bo vsaj prvih 10.000km sla brez problemov.
smile-1.gif

OK, sej se ni prav točno na tvoj primer navezovalo, ampak pač na splošno. V primeru Subaru + taka pot ti nekako dam prav ... ampak na forumu so pojavljajo bistveno bolj obskurni primeri.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Deloma drži, v celoti pa ne. Nekateri avtomobili imajo določene specifične fore, določene znane napake, ki jih bolj poznajo tisti, ki imajo s tem več izkušenj in če jih pelješ k majstrom, ki jih prvič vidijo je mogoče slabše kot če bi šravfal sam.
Meni je bilo dolgo žal da sem peljal Imprezo k ličarju, ki se ukvarja večinoma z VW... večino pantov, štiftov in bog si ga vedi še česa mi je polomil. Da sem 12 let star avto spravil v zame sprejemljivo stanje sem potem porabil še 1000 eur.

Specifične fore teh, ki sej jih jaz zgoraj naštel, pozna vsak mehanik, ker se z njimi srečuje dnevno. No, Subaru je res izjema tukaj, pa vendar.