Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
@Hijacker
Daj, če imaš čas napiši kaj več o tem študiju na CPU.
Zanimam se zanj ampak sem bil lani prepozen za prijavo.
Mislim se letos jeseni prijavit, da pridobim VII. stopnjo.
Možnosti zaposlitve so? Imam redno službo ampak nikoli se ne ve =)
Tako kot sem napisal. Predavanja 2x tedensko. Predava se samo en predmet hkrati. Po zadnjih predavanjih je en teden prostih dni in potem izpit. Predavanja so od 16:30 do 20:00 (vedno končamo prej, odvisno od predavatelja; je pa res, da niso obvezna tako da lahko greš kadar hočeš). Do sedaj smo imeli predmete:
-
Poslovno sporazumevanje in vodenje (komunikacija, malo tudi menedžmenta, pač teorija; se napiflaš in pišeš test)
-
Strokovna terminologija v tujem jeziku (po anketi sta samo dva bila za nemščino, tako da smo imeli samo angleščino; pisni test - brez gapfilov)
-
Programski praktikum (MS produkti: Word, Excel, Acces, Powerpoint, naj bi bil še Outlook in internet a je zmanjkalo časa; izpit je na računalniku (oblikovanje dokumenta, enostaven preračun v Excelu+graf/vrtilna tabela, query oziroma report v Accessu)
-
Programiranje (C++, gradivo kar iz strani:
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/; izpit na računalniku, tri kratke naloge; za tistega, ki je prej programiral mu ne uide desetka, ostali se pač morajo naučit)
-
Računalniške komunikacije in omrežja (eden boljših predmetov če te to vsaj malo zanima; pisni test)
-
Operacijski sistemi (Windows XP in 2003 server, malo tudi primerjava ukazov Linux/DOS; tole imamo trenutno; imeli smo vaje; delna ocena je iz poročila, ki smo si ga pisali na vajah, drugi del bo pa ustni in sicer ta četrtek
)
Do konca prvega šolskega leta (sredi oktobra) imamo potem še:
-
Dokumentiranje informacijske tehnologije (nimam pojma kaj bo. predavanja imamo samo dvakrat in potem že izpit)
-
Podatkovne baze (upam da bo MySQL)
-
Računalniško vodeni procesi (baje najtežji izpit; tega mamo v septembru; bomo vidli kaj bo)
Ostane še praksa. Če si zaposlen in vsaj malo delaš na tem področju ti ta predmet priznajo, tako kot vse predmete ki si jih morda že opravljal na drugih fakultetah ali pa če imaš potrdila za recimo angleški tečaj, MCSE izpite od Microsofta, itd. Poleti imaš skoraj dva meseca počitnic in sicer od začetka julija do začetka septembra. Šola je kr OK. Imajo dve računalniški učilnici. V eni so čisto novi PC-ji, v drugi malce starejši. Upam, da jih kmalu posodobijo, ker na njih laufati v VMWare Windows 2003 server pri 512MB rama pač ne gre.
Pa še to. Na koncu prvega letnika se odločiš v čem se boš "specializiral". Izbiraš lahko med programiranje in podatkovnimi bazami ali pa računalniške komunikacije in omrežja. Sam še ne vem, ker čakam kaj se bomo na bazah učil. Zanima me vse troje.
Po končanem šolanju in diplomiranju dobiš naziv
inženir informatikeg in stopnjo VI/I (in ne sedmo, kot si zapisal). Možnosti zaposlitve so malce boljše kot če imaš samo peto stopnjo
. Glede iskanja nove zaposlitve ne vem kako je. Sam o tem ne razlišljam, ker mi je čisto OK tam kjer sem.
Če te še kaj zanima vprašaj. Kako bo z novim programom ne vem. Kot vidim iz brošur bo nekakšno točkovanje. Za več informacij si poglej njihovo stran in pokliči Bredo (referentko). Zelo prijazna in vedno pripravljena pomagat.