Študentsko delo in varnost pri delu

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ali izvajate za študente izpite iz varstva pri delu?

Oziroma, ali tisti, ki delate preko ŠS kje dobite za izpolnjevat izpitne pole iz varstva pri delu.

Pri nas je bil zadnjič inšpektor za delo, in je to ena od stvari, ki jo mora delodajalec zagotoviti. Kako to prakticirate pri vas, še posebej, kjer je več študentov in fluktuacija kar močna.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
V končni fazi nima veze.

Po besedah inšpektorja mora vsak študent imeti opravljen izpit, ravno tak kot zaposleni in z istimi dejavniki tveganja.

Pri nas gre za deklariranje.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Dars to v celoti upošteva.
Praktično te pošlje na izobraževanje in vse to študent pa podpiše pogodbo, da pač mora oddelati določeno ur zaradi tega preden preneha z delom, ker drugače ga terjajo za te stroške. Torej dodatno izobraževanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po mojih izkušnjah je bilo odovisno od firme oz delovnega mesta.
kjer je bilo vsaj malo fizičnega dela in dela na terenu sem imel predavanje, pri pisarniškem delu pa ne.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Ja jaz ko sem še delal pri očetu prek študenta sme imel narejeno zdravniški in varstvo pri delu, ampak sm delal ves čas statusa.
Par študentov, ki so bili vmes po kakšen mesec ali dva pa niso imeli, pa bi morali imet.

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Mogoče kdo ve, a si moreš sam izbrat podjetje, kjer se ta tečaj za varstvo pri delu izvaja za študente, al ga najde podjetje samo, pa potem študenta pošlje? Gledal sem namreč za moje študente doma, da jih mal vržem na trg dela, pa bi tud po terenu hodil. Sem jim reku, da nej sprobajo mal težaška dela, da bojo vidl, zakaj jih je blo treba priganjt za učit. Upam edin, da dejansko ni tega treba plačat men. Gledam namerč tole stran KlIK pa ok, je med cenejšimi, ampak še vsen ne preveč poceni, pa še upam, da ne bi pol preveč komplicirali. Zame vem, da je podjetje plačalo, samo sem bil redno zaposlen, ko sem delal ta izpit.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pri nas v firmi so tudi študentje vključeni v varstvo pri delu, informacijsko varnost ipd., študent nič ne plača.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Izpit te pride 25€ kaj drugega še rabiš saj so vprašanja itak taka da jih vsak osnovnošolec zna.