Študenti in zdravstveno zavarovanje

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Da ne bo kdo tako kot jaz čudno gledal, ko bo ugotovil, da reden študij in zastonj zdravstveno zavarovanje ne gresta več nujno skupaj...

Citat:
Novela zakona o zdravstvenem zavarovanju je študentom, starejšim od 26 let, odvzela dozdajšnjo pravico do obveznega zdravstvenega zavarovanja, opozarja študentska organizacija.
http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=181790

Saj ne rečem... nekje je treba postaviti mejo, da se rešiš "večnih študentov". Samo po drugi strani pa tudi niso vsi faksi enako dolgi in ob koriščenju absolventa že lahko padeš v tole "novost".

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če je isto kot za delo preko študenta, tole ne velja če ne študiraš več kot 6 let. V primeru da še nisi študent več kot 6 let, tole ne velja. Nekdo lahko začne kasneje študirat. Tako je za delo preko študenta, kako je pa za zavarovanje pa ne vem točno.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sj obvezno zdravstveno zavarovanje imajo vsi, itak ga obcina placuje za svoje obcane samo vsake 3 mesece ga je treba podaljsevat. Dobis kartoncek pa ga hodis stempljat isto kot brezposelni
wink-1.gif

LP

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ko sem bila eno leto zavarovana kot občan, sem morala celo za pregled doplačat
rolleyes-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ko sem bila eno leto zavarovana kot občan, sem morala celo za pregled doplačat
rolleyes-1.gif

Ja normalno zakaj pa mislis da obstaja dopolnilno zavarovanje? Za brezveze? hehe
No saj tudi samo z osnovnim ni predrago, 30% a kolk je ze.

LP

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Potem moraš še lepo plačevat dopolnilno zavarovanje pri kakšni Vzajemni recimo. Ker če tega nimaš in morš na kakšno operacijo....
uf-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, za uvodno zgodbico to lepo drži.

Drugač me je pa zanimalo, kdaj se bodo oglasili študenti.
smile-1.gif

(smo pred volitvami in vedno imajo tako tajming naštiman, tudi če pade sredi najbolj nemogočega meseca, ko vsi lovijo pogoje.press
grin1.gif
)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sej more moja mat tut plačevat dopolnilno zavarovanje, pa je že preko šihta zavarovana.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Obvezno zav ni isto kot dopolnilno zav.
Večina naroda rabi oboje, saj mora sicer - če ima samo obvezno - kup reči doplačevat.
Obvezno zav krije vse (torej, da ni treba doplačevat) samo pri šolajoči mulariji - zato dojenčki, Oš, sš in študenti ne plačujejo še dopolnilnega zav.
(to je rešitev tiste uganke, ki sem jo napisala zgoraj, da obvezno zav ni enako obvez zav...).

Kaj se plača iz obveznega in kaj ne, je torej odvisno od tvojega statusa - ali si otrok ali ne.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
No jaz sem danes uredila zadevo.

Na upravni enoti sem šla uredit obvezno zavarovanje, ki mi ga do prve zaposlitve (redne, ne preko ŠS) plačuje občina. Potem sem papirje nesla na ZZZS, kjer so me vpisali v svojo evidenco in sem zaprosila še za papirje za dopolnilno zavarovanje. Šla sem nato na Vzajemno, kjer so mi uredili še dopolnilno zavarovanje za 21,75 EUR na mesec. Vse kar rabiš za celoten postopek je osebna izkaznica, davčna številka in zdravstvena kartica. Pri tem vas mora starš, pri katerem ste zavarovani odjavit.

Dopolnilno zavarovanje je tisto, ki ti krije RAZLIKO zdravstvenih storitev, da tebi ni potrebno plačevat. Obvezno je pa bolj za okras - ker je pač obvezno za vse, kakšne koristi pa od tega nimaš (ne krije pol k...).

Aja pa še to - dopolnilno zavarovanje se ti začne vedno s 1. v mesecu, zato je fajn to urejat konec tekočega meseca. Jst sm se mal zaj*, ker zdaj 27 dni ne bom imela dopolnilnega zavarovanja (teči začne šele s 1.10.), tko da morm kr vsak dan mal na les trkat, da ne bo kaj narobe.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
priznam, da mi tole ni blo čist jasno in sedaj razumem nekako vse skupi
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
btw. če dopolnilno na Vzajemni skleneš preko weba, je premija malenkost nižja
smile-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Katastrofa za ŠOS, dejanska slika večine študentov!

Obstajajo argumenti za in proti, kljub temu je več kot očitno, da to ni korak v "pravo" smer. Na tak način se NE izloča sposobnih študentov od lufterjev, temveč na bogate in revne, enako velja za šolnine.

A une člane ŠOS-a, če jih dobim, se bomo šli mojo najljubšo igro z imenom "reketiranje"!

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ah, dej no qqqqqqqqqqqqqqq,

Večina folka prileze na faks v starosti 18 let.
Ajd, recmo 19, da bo ziher.

Zdaj pa:
- 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26.

To je 7 (z besedo: SEDEM) let študija.

Večina naroda je trenutno vpisana na 4 + 1 (absolvent) programe.
Torej 5 let.

Pa eno leto ponavljaš (s statusom).
Skupaj šest.

Pa še eno leto "kar tako".
Za dobro vago.

In dobiš teh katastrofalno kratkih sedem let.

Res, naravna katastrofa je tale predlog, ja...
rolleyes-1.gif

(ja, slika na medicini in veterini je malo drugačna).

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
kozarec,

motis se. Naredu sm 3+2 program tehnik, star 20, plus 4 leta študija na uni+1 leto diplome, zdej študiram pa še vzporedno en faks, se pravi malo manj, kot 4 leta, torej?

Veš, da se cajti spreminjajo, ljude študirajo vse dalj in dalj iz raznih razlogov! Nisem edini, ki dela dva faksa skup, poznam še tri osebe, ki jim je to uspelo oz.uspeva. To ni fer do študentov ampak hej, boli me, jaz se bom že znajdu, tko kot večina študentov...

Nazadnje urejeno: