"strukturna" barva?

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Pobarvati bi noral eno kovinsko ohišje in sem čisto slučajno zadnjič videl eno podobno zadevo in mi je bila simpatična.

Barva ni bila gladka (tudi mat ni dovolj). Bila je nekako "napljuvana" in je izgledalo reliefno. S tem bi skril tudi kakšno nepravilnost na sami površini. Taradi mene je bil spodaj "špric kit"....

Verjetno pa obstaja kakšna enostavna tehnika kako se to naredi in za kaj takšnega se priporočam!

Hvala

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.102
5.644
113
Prvo temeljna barva....potem ta napljuvana prekrivna....oz zgleda kot celulit na ženski riti al pa od pomaranče lupina
smile-1.gif
Ker je taka gosta se mal pozna "reliefni" finiš ko barvaš s čopičem

Lahko tud da je model barval z navadnim valjčkom!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Če se pozna barva kot da ma strukturo pomarančine kože je lahko al prešvoh pištola (hobby varjanta)....al pa pregosta barva oz premal razredčena.....pa pol pištola pljuva barvo namesto da bi jo pršila

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.663
9
38
Ljubljana- okolica
Mogoče je tista barva ki je za stroje. Ponavadi je zelena ali modra sem videl pa zudi že srebrno.
Vprašaj v Mavrici za barvo za stroje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Če se pozna barva kot da ma strukturo pomarančine kože je lahko al prešvoh pištola (hobby varjanta)....al pa pregosta barva oz premal razredčena.....pa pol pištola pljuva barvo namesto da bi jo pršila

Pomarančasta barva je eno, to kar pa jst iščem je kot bi nametal gor smeti
wink-1.gif
in to je narejeno namensko...

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Maš ti v mislih cink obdelavo? Tist ni barva!
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Mislim da vem, kaj hočeš.
Tako vrsto barve v spreju imajo v Bauhausu, Ljubljana - oddelek z barvami bolj na koncu desno. Obstaja precej različnih dezenov, skupno pa jim je 'napljuvani' delčki ene, na podlago druge barve.
Za ceno sicer ne vem, vendar nisem imel občutka, da je velika (lahko da se motim)

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Če je ta v Bauhausu res taprava to ko išče.........ma tako prozorno okroglo plastiko kot pokrovček! Prodajalec je rekel da naj vzamem ker naj bi bila zelo kvalitetna in naj bi imela več pigmenta not in naj bi se jo porabilo manj.....je pa dobra ja
zmaga.gif

Sam to je to kar pravim....pomarančast finish.....zgleda pa ko se posuši kot da bi bila potem površina plastificirana....

Če ma flehe gor je pa pač cink obdelano...al pa nevem kako barva...prvič slišim da bi mela kaka barva tak feature not...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Saj sem jo jaz tudi gledal kar nekaj časa. Efekt, posameznih odebeljenih kapljic druge barve sem do sedaj sicer že delal, vendar vedno dvakrat - skoraj suha osnovna barva, nato pa nekoliko gostejša druga in v pištolo šoba 2.2, pritiska kakšen bar, oddaljenost večja od normalne, ostalo pa je praksa
wink-1.gif
,) Nato pa preko vsega še prozoren lak in je bilo.
Ta sprej ima tudi pokrov barvan z istim dezenom, kakor je vsebina.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
vem kaj je cink obdelava, pozma hameršlag... sam to ni to....

Sej bi naredil sliko, pa se ne vidi efekta
frown-1.gif

Izgleda kot bi v barvo zmešal pesek
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
majo te barve v bauhausu u kleti v cityparku (al pa bauhaus...vedno zamešam
bonk.gif
v glavnem citypark....lahko pa še kje drugje)...maš take v sprayu

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Če si še tolk ponavljam........bom vedno zamešal....baubau v cityparku pa bo najbolš
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj to je strukturna barva. Primešane ima delce plute ali nekaj podobnega. Pokliči v Helios, IDC.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Firma je Motip gmbh, izdelke trži samo bauhaus pod blagovno znamko "Dupli color" konkretno temu pa se reče 'granit style':

dupli.jpg

Cena je 9.95€

Nazadnje urejeno: