Strožji zakoni za alkohol - pa še sploh testirajo?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej toliko je govora o alkoholiziranosti za volanom in kako je treba to preprečit in kaznovat itd.

Strinjam se, da alkohol ne spada za volan in da je treba to pač iztrebiti. Priznam, včasih popijem pivo ali dve ob večerji in se potem peljem manj kot 2km domov, ampak če bi bilo pri nas 0.0 bi se bil pripravljen tudi temu odreči oz. si pač urediti prevoz.

V glavnem. Včeraj in danes sem skupaj v popoldanskih in večernih urah naredil okrog 400km po slovenskih cestah (pomurje, štajerska, koroška in proti Ljubljani). Včeraj sem pozno zvečer okrog 23 ure vozil iz Maribora proti Dravogradu, srečal sem 1 radar in 1 kontrolo. Kontrola me je ustavila in vse kar je hotel je bila vozniška in prometna. Zakaj za boga ustavljajo ljudi sredi noči v soboto zvečer, če jim ne mislijo dat pihat? A to policaj subjektivno oceni, ne ta pa že ni pil in ti ne da pihat?

Recimo druga ekstrem pa je bil, ko sem pihal v soboto dopoldne ob 10ih.

Danes so bili na relaciji Prevalje - Mislinje kar 3x postavljeni policaji. Vsi trije so kontrolirali hitrost. V nedeljo, praznik, ob 7ih zvečer. Med tem, ko so obravnavali tiste, ki so pripeljali 10km/h preveč pa so verjetno mimo šli trije, ki bi napihali.

Torej kako je delo policije povezano z objavami MNZja? Kresalova na veliko napove, kako se bo zdaj delalo proti alkoholu jaz pa v nekaj urah vožnje srečam 5 patrulij, ki so vse opravljale meritve hitrosti...

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Preprost odgovor
Našim policajem in drugim v tej stroki je važno SAMO, kako si bodo napolnil blagajno njim je vseeno, če se ubije 1-2-3 mlada-stara človeka v enem dnevu, novinarji delajo svoje, ampak vodilni ne ukrepajo nič boli jih kura*, če se vsi pobijem po cestah, nikol ne bo nič bolje dokler sami vozniki ne bomo pr seb počistl, nehal vozt po balkansko, se zavedal nevarnosti, vozil po predpish....
Je*e se policajem, samo kasirajo še. Kaj so še sploh naredl dobrga v prid voznikom NIČ KONKRETNEGA, naredil pa so v prid njim, da so povišal kazni in le te še višajo v nedogled.
To je ena sama velka žalost (izguba bližnjih, tveganje za nesrečo)in izkoriščanje (filanje blagajne).
Mrš pa taka država, ko mamo 10x višje kazni a še vedno NI NIČ BOLJE.

Zgodi se prometna....treba je zbrat informacije ZAKAJ SE je ZGODILA, KAJ JE TISTI KRIVEC/vzrok, morda neprevidnost, nepoznavanja cpp-ja, malomarnost, drznost itd in na podlagi tega reševat težave JE TO TAKO TEŽKO. Vsekakor ne takih in drugačnih rešitev je veliko, torej iz tega sklepam, da je njim prioriteta samo FILANJE BLAGAJNE in vseeno za ljudi na cestah, ki umirajo.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
torej pihat ti ni dal ker je videl da si trezen. verjemi da če bi mu bil vsaj mal sumljiv bi dobil frulico pod nos... policisti namreč dobesedno zavohajo pjančka... isto kot že po načinu vožnje takoj vejo kdo je sumljiv...

itak sedajle je gonja proti alkotu. pričakuj zapore AC, cest... in pihanje vsakemu... potem bo gonja proti gsm-om, potem... važn da se bo proračun nafilal...