Strgalo za led-katero?

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Katero strgalo je po vašem mnenju najbolše? Ali se sploh kaj razlikujejo po učinkovitosti ali je popolnoma vseeno kaj kupiš?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Baje so Američani postavili nek center na Antarktiki, kjer so testirali različne tehnologije srtganja ledu, samo mislim da bo raziskava zaključena šele v drug četrtini leta 2011. Sam jim sicer ne verjamem, da bo tako hitro, ker so že dvakrat prestavili rok in tako prav grdo pustili civilizacijo v nevednosti. Po drugi strani so se Japonci lotili težave na drugačen način in so v laboratoriju simulirali težke zimske razmere in neprijetnosti ki pridejo z njimi. Samo po mojem ni pametno da se zaneseš na rezultate iz laboratorija. Saj veš kako je... v realnosti je vse še bolj zaf*kano.

Vtipkaj v google "kako odstraniti vinjeto", "kako odstraniti ABC krogec", pa si boš mogoče kaj pomagal. Če drugega ne imaš možnost da spoznaš sebi podobne ljudi, ki jim prav tako vsakodnevna opravila grenijo življenje.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Katero strgalo je po vašem mnenju najbolše?
1082515.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Žal je vprašanje relevantno. Sam sem polomil že x različnih strgal in letos imam še vedno dve z zlomljenima ročajema s katerima se bom jeb.al.
Tako da, če je kdo naletel na strgalo, katero se ne polomi in vseeno orenk sčisti, se priporočam tudi jaz za to informacijo. Ta sranja od Hoferja, Lidla, Mercatorja, Petrola, Istrabenza in ostalega xxx ne zdržijo niti sezono.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pomoje bo bolj problem v uporabniku kot v strgalu. Če se da šipo s CD-jem spucat se jo da tud iz namenskim strgalom. Lahko si ga daš pa po meri delat, da ne boš vsako leto zapravil 3€ za strgala...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Žal je vprašanje relevantno. Sam sem polomil že x različnih strgal in letos imam še vedno dve z zlomljenima ročajema s katerima se bom jeb.al.
Tako da, če je kdo naletel na strgalo, katero se ne polomi in vseeno orenk sčisti, se priporočam tudi jaz za to informacijo. Ta sranja od Hoferja, Lidla, Mercatorja, Petrola, Istrabenza in ostalega xxx ne zdržijo niti sezono.

o ne to pa ti ne boš govoril, wacko vsako jutro z nohtom od mezinca spuče šipo, če imaš pa ti probleme s takimi vsakdanjimi stvarmi je pa s tabo nekaj zelo hudo narobe

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ma boli me k... za 3 EUR-e.
Problem je, ko se ti polomi pri -15-ih stopinjah po tistem, ko si naredil prvi rez. Pol se pa jeb.i s kreditno kartico (lahko si predstavljaš koliko časa rabiš, da s kreditno postrgaš avt
uf-1.gif
o). Evo, kreditne nisem še nobene polomil, so zelo trpežne. Je pa res tudi, da nimajo -15 stopinj, ko začnem z njimi praskat po ledu.

Se mi zdi, da je bil en iz Lidla viola barve. Lepo usločen (poveča začito pred pokom), orenk plastika, pasal direkt v mojo roko. Zakon, dokler nisem začel strgat. Spodaj je bil topel kot okrogel kamen.
rolleyes-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

o ne to pa ti ne boš govoril, wacko vsako jutro z nohtom od mezinca spuče šipo, če imaš pa ti probleme s takimi vsakdanjimi stvarmi je pa s tabo nekaj zelo hudo narobe

Do zdaj sem še vedno spucal šipo z enim od najbolj cheap reklamnih strgal za led, pa se mi niti eden ni zlomil. In res je, če maš probleme s takimi stvarmi, kot je zaledenela šipa je res bolj kriza. Si ne predstavljam kaj lahko človek sploh sam naredi, če ni sposoben najdt pripomočka za pucanje ledu s šipe....

Čeprav je pa res, da taka vprašanja na alterju niso nič nenavadna glede na to, da so nakateri pred težkimi dilemami, ko je treba vinjeto dol spraskat z nohtom ali ko je v lokalnem mercatorju zmankalo dvoslojnega sekret papirja.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ali pa si bencinarja kupis in se po 1km ze vozis z odtaljeno sipo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Če imate resne probleme z odstranjevanjem ledu z vet.stekla, si kupite avto z ogrevanim vet. steklom.
Eni si, preden zaštartamo, spucamo vsa stekla, ne zgolj prednega in zadnjega.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz to razumem kot, da je govora o vet.steklu
Citat:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
a tisti prvi kilometer te pa karma usmerja?

Btw, tudi jaz si supcam vse šipe preden štartam, včasih s strgalom, včasih s sprejem za odstranjevanje ledu. Letos šip še nisem rabil pucat. Strgala mi ni še nikoli uspelo zlomiti, tudi lansko leto pri -16 ne
confused-1.gif
. Ne vem kakšne težava imate ostali, ampak strgalo kot strgalo, vse je isti šit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jaz to razumem kot, da je govora o vet.steklu
Citat:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
a tisti prvi kilometer te pa karma usmerja?

Btw, tudi jaz si supcam vse šipe preden štartam, včasih s strgalom, včasih s sprejem za odstranjevanje ledu. Letos šip še nisem rabil pucat. Strgala mi ni še nikoli uspelo zlomiti, tudi lansko leto pri -16 ne
confused-1.gif
. Ne vem kakšne težava imate ostali, ampak strgalo kot strgalo, vse je isti šit.

jaz sem zadnjega reklamnega zlomil, in s kratkim sploh ni fino čistit, te fajn zazebe v roke

zdaj je pa avto itak pod streho in ga predvidoma nebo treba več kdaj pucat

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vžgeš avto, zalaufaš gretje, zalaufaš še gretje zadnje šipe, poiščeš strgalo, greš spucat šipo na eni strani - ne gre. Trikrat zakolneš, in greš v avto prenastavit pihanje zraka, greš odlimat vse brisalce s šipe, ter poskušaš spucat še drugo stran - še vedno ne gre, zato še trikrat zakolneš.
Srečaš soseda, ki ravno tako puca stekla in mu prekolneš zimo, mraz, ter Lučko Kajfež Bogataj, ki je ravno en mesec nazaj razlagala o globalnem segrevanju.
Vsedeš se nazaj v avto, si nastaviš radio na priljubljeno glasbo/program. Zalaufaš brisalce in ker je vidljivost že kar dobra, previdno spelješ s parkirišča do prvega semaforja, kjer se ti že vse šipe odtajajo.

zmaga.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Nevem kaj vi delate, da polomite strgalce. Jaz uporablam samo take, ki jih dobim zastonj na študentskem servisu itd. in še enega nisem uničo.