Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Zavarovanje hise pomaga samo ce imas doplacilo za strele v zavarovanju..drugace te posljejo nekam. Sem skor zivcnega fasal ko mi niso hotli priznat strele....ker ni bil direkten udar strele, ampak je prsu udar strele po enem od vodov. Kako je lahko direkten udar strele v TV? Samo ce jo gledas na balkonu.
LP
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Zavarovanje hise pomaga samo ce imas doplacilo za strele v zavarovanju..drugace te posljejo nekam. Sem skor zivcnega fasal ko mi niso hotli priznat strele....ker ni bil direkten udar strele, ampak je prsu udar strele po enem od vodov. Kako je lahko direkten udar strele v TV? Samo ce jo gledas na balkonu.
LP
Ti moraš imeti pa bolj bogo premoženjsko zavarovanje, dandanes je namreč že minimalni standard zavarovanja, da imaš krit direktni in indirektni udar strele. Močno priporočam pregled ter izboljšavo ali zamenjavo police.
Če gre pa za direkten udar se pa ne šteje kot direktno v TV ampak direktno v tvojo hišo/napeljavo, indirektni je pa direktni udar v recimo sosedovo hišo ali pa sosedovo od soseda, nato pa potuje preko kablovja še v tvojo nepremičnino.
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
LP
Ti moraš imeti pa bolj bogo premoženjsko zavarovanje, dandanes je namreč že minimalni standard zavarovanja, da imaš krit direktni in indirektni udar strele. Močno priporočam pregled ter izboljšavo ali zamenjavo police.
Če gre pa za direkten udar se pa ne šteje kot direktno v TV ampak direktno v tvojo hišo/napeljavo, indirektni je pa direktni udar v recimo sosedovo hišo ali pa sosedovo od soseda, nato pa potuje preko kablovja še v tvojo nepremičnino.
No se motis. "Minimalni standard" kot ti pravis bi bil paket A pri Triglavu, sam sem pa imel B paket in ne krije indirektnega udara strele. Tako da ne a in ne B paket ne krijeta indirektnega udara strele. Sele v paketu C oz. za doplacilo tudi pri paketu B.
Delas na zavarovalnici?
LP
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Matej daj mi nekaj povej... V bloku imamo video domofone.... bil udar strele pač nekje v bližini. Naš blok (dva vhoda) in sosednji trije bloki, vsi imamo skurjene domofone. Popravilo je seveda HUDO drago. Blok kot tak nima zavarovanja za indirektni udar. Sam pa imam Generalijev najvišji paket izpred kakšnih 5 let, kjer pa je indirektni udar krit.
Kam bi zavarovalnica štela tak domofon? Bo krila moj delež pri popravilu?
Hvala
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Matej daj mi nekaj povej... V bloku imamo video domofone.... bil udar strele pač nekje v bližini. Naš blok (dva vhoda) in sosednji trije bloki, vsi imamo skurjene domofone. Popravilo je seveda HUDO drago. Blok kot tak nima zavarovanja za indirektni udar. Sam pa imam Generalijev najvišji paket izpred kakšnih 5 let, kjer pa je indirektni udar krit.
Kam bi zavarovalnica štela tak domofon? Bo krila moj delež pri popravilu?
Hvala
Hm, kar se tiče skurjenega domofona ter napeljave v točno tvojem stanovanju ni dileme, to je krito. Vprašanje pa je, če bo oz. bodo krili tvoj delež pri napeljavi v bloku, ki niso del zavarovane lokacije (kar je tvoje stanovanje). To je primerljivo s tem, da bi želel, da tvoje stanovanjsko zavarovanje, ki se nanaša zgolj in izključno na tvoje stanovanje, krije škodo v skupnih prostorih, ki jih mora zavarovati upravnik preko drugega samostojnega zavarovanja. Zna biti torej, da zadeva tu ne bo šla čez. Kar pa se tiče napeljave ter domofona prav v tvojem stanovanju pa, kot sem že napisal, sploh ni nobenega dvoma, imaš krite stroške popravila.
Mesto udara strele na zgradbi se da točno določiti, saj bo tam vse osmojeno. Za udare strele v okolici pa obstaja storitev katera beleži čase udare strel in mesta udarov na nekaj metrov natančno. Eni večjih naročnikov podatkov o strelah so ravno zavarovalnice.Citat:
Uporabnik igi pravi:
Še mal znanstvene fantastike, ampak vseeno:
Lahko bi celo rekel: "od mene je zadevo skurilo naprej in koristim odgovornost za kompleten znesek"
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Mesto udara strele na zgradbi se da točno določiti, saj bo tam vse osmojeno. Za udare strele v okolici pa obstaja storitev katera beleži čase udare strel in mesta udarov na nekaj metrov natančno. Eni večjih naročnikov podatkov o strelah so ravno zavarovalnice.Citat:
Uporabnik igi pravi:
Lahko bi celo rekel: "od mene je zadevo skurilo naprej in koristim odgovornost za kompleten znesek"
Tako da lahko poskusiš pa poročaj, če ti je uspelo.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Uporabnik igi pravi:
Tako da lahko poskusiš pa poročaj, če ti je uspelo.