Strela, nova PCI mrežna, ni neta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Strela je vžgala nekam v bližino. Šla je mrežna na plati.
Kupil novo mrežno z neta potegnil driverje za W7 pa še kar noče delat.
Ob zagonu PC nekaj teži za staro realtekovo mrežn na plati.(ne vem na pamet)

Kaj bi še lahko bilo narobe?
Aja, drug računalnik gre na net., tako da net je OK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
No v biosu sem dvakrat disable, in sedaj pridem na net (na neki drugi lokaciji, upam da tudi na standardni) takoj ob zagonu še vedno nekaj teži za realtekom:

"
For Realtek RTL........... PCI fast ethernet kontorler v2.20 (060711)

Client mac addr: 00........... guid: 7f2f4..........

dhcp....
to napiše in melje kakšnih 15 sekund potem pa gre v W
Po 15 sekundah napiše
PXE-MOF: EXISTING PXE ROM

Se da tega mletja znebiti?
Aja pa zvezdice sevda

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Boot iz mrežne kartice imaš enablan in še pred diskom je po vrstnem redu. Ugasni to, najdeš v biosu.

L.p., Kloko

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Sem nekaj ugašal v biosu pa še kar teži.
Še večja težava pa je v tem da na standardni lokaciji ponovno ne gre na net. ruter od siola vidim (192.168.1.1) naprej pa mi naredi križ W7 (med ruterjem in internetom).
Na siolu pa praktično nemogoče dobiti kakšnega na telefon (0801000)
Ko priklopim nek star PC z xp se poveže na net.

kaj hudiča ga žuli

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Če star pc preko istega kabla gre na net, potem je brezveze klicati SiOL, ker je problem nekje pri tebi, na tvojem pcju. Na daljavo lahko delimo le namige, problem rešiti bo moral tisti, ki sedi za tipkovnico tvojega računalnika.

L.p., Kloko

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Nastravitve še vedno uporablja od stare mrežne kartice.
Izbriši in znova nastavi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
in kje to zbrišem?
zakaj hudiča ta isti računalnik na drugi lokaciji gre na net brez posebnih nastavitev?(ravno tako preko siol, je pa res da je drug ruter / WL)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ti iams se vedno vkljuceni obe mrezni (tisto, ki si jo dodal novo in tisto on-board) in pri tem nima Siol nic.

Najprej disablaj v CMOS Setupu tisto onboard. Potem preveri, da je res disablana (prikljuci kabel in ne sme zasvetiti nobena LEDica na njej). Ob tem tudi ne bos vec imel PXE boota, katerega omenjas zgoraj. Potem vstavi novo kartico in zbudi Windowse. Nekaj casa bodo mleli, bleknili da je prisoten nov HW (ce nisi ze prej namestil gonilnikov za novo kartico) in potem bodo instalirali gonilnike s prilozenega CDja oz. kjerkoli jih bos ze ponudil (ce jih nimajo ze od prej pri roki). Ko je to narejeno, preveri v Device managerju koliko mreznih vmesnikov in katere imas navedene. Ko si ugotovil, da vidis samo novo mrezno (in morda kaksen Firewire ali podoben vmesnik, ki se tudi lahko predstavi kot mrezna kartica), pojdi v nastavitve za novo mrezno (Start -> Settings -> Network Connections -> izberes mrezno in de4sni klik nanj -> Properties -> izberes TCP/IP protokol na dnu spiska in kliknes na gumb Properties) in tam nastavi tako, kot mora biti, ce denimo uporavljas staticne IP naslove v svoji lokalni mrezi itd. Prikljuci kabel in mora vse delati.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne vem, kaj to tako poudarjate, v PC imaš lahko 10 mrežnih, če daš kabel na enega, bo pač tisti delal.

Ja z si se skoncentrilral na "XP dela, 7 ne".

Probaj zagnat kaki OS s CD-ja ali USB ključka, pa da vidiš če tam dela. Traja par minut. Najbolj simpl je kaki linux, lahko pa uporabiš katerikoli-OS.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
ne bom pameten, ampak sedajle sem si spet vzel nekaj minut za to kišto
Stein: ne vem če so OS krivi ker:
zakaj hudiča ta isti računalnik na drugi lokaciji gre na net brez posebnih nastavitev?(ravno tako preko siol, je pa res da je drug ruter / WL)

Za foro sem vštekal kabel v staro on board kartico ni delal.
ugasnem, vštekam v novo, prižgem, net dela brez kakršnihkoli nastavitev. Kaj hudiča se mu blede?(njemu ali pa meni)
"

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ko se Windowsom blede, se jim blede orenk.

Posebej Win7, ki je še bolj novi, ima včasih kake muhe (recimo nekje v skandinaviji je bil primer, da z Win7 sploh ni delal internet, z XP pa je - pri vseh strankah)

Reinstalacija ali poskus čiščenja (išči "Reset IP stack")

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
evo problem rešen....
takoj ko sem zalaufal staro kišto sem "posumil" na problem.
Stara kišta je še "klicala" na ADSL kot v času dial up.
sva potem s siol helpom rešila zadevo v nastavitvah modema oziroma ruterja, kjer je bilo disable avtomatska povezava.
Se pravi enostavna zadeva, samo mi smo vse drugod iskali vzroke.
tnx vsem za trud