Stranska podpora v avto sedežu

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Avtomobilski sedež v mojem avtu je narejen za posebno "široke" ljudi. Stranske podpore je dovolj, a je žal predaleč, da bi meni kaj dosti koristila. Ampak jaz še nisem tak problem, večji je žena, ki zaradi težav s hrbtenico ne prenaša dobro sedežev, kjer v ovinkih oddrsavaš po sedežu levo/desno. Sedež ima dovolj nastavitev za hrbet, ledvično oporo, itd., nima pa opcije, da bi se stranska podpora zožala/napihnila ali karkoli takega.

Iščem po netu, pa presenečeno ugotavljam, da ne najdem kakšne "after market" rešitve, ki bi rešila gornji problem. Dovolj je opcij za sam hrbet in ledveni del, kar ne potrebujem, ne najdem pa opcije za stransko oporo.

Ima kdo kakšno idejo oz. je že videl takšne rešitve kje?

I

Izbrisan uporabnik 474

Al pa jo malo (fejst?) poredi, da bo na knap med stranski opori :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Ima kdo kakšno idejo oz. je že videl takšne rešitve kje?

Tole je sicer dost radikalen ukrep ampak opcija je tudi vržeš ven original sedeže in zmontiraš kakšne druge z oporami, ki ti odgovarjajo. Spet druga opcija je pa da menjaš avto in kupiš takšnega, pri katerem lahko pri serijskih sedežih nastavljaš stranske opore.

Kateri avto sploh ima takšne "klopi", da ti povzroča take preglavice? :D

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pomoje ima tip super majhno ženo, ker moja je isto trlica pa ni imela teh težav v novi C klasi. E klasa ima pa res fotelje in si kot na koncertu pokojnega Dragojevića.

Rešitev, pojma nimam. Če je usnje, morda kakšen premaz za usnje, kjer bi žena manj drsela al kaj ti ga jaz vem. Če ne pa čez eno ovčjo kožo, boš kot čoban, se pa žena vsaj ne bo drajsala. Stari ne vem, to so meni neznane težave.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Ponavadi so športni sedeži ožji, ampak kot so že omenili zgoraj, nadgradnja ti finančno ne bo všeč. Tudi če kaj najdeš ugodno na Ebayu ali kaj podobnega.

Morda bi bila opcija, da narediš novo sedežno prevleko in dodatno oblazinjenje po meri, da je ojačano na straneh, ampak to je vprašanje za mojstra, ki se s tem ukvarja.

Vsekakor je najcenejša rešitev od "luka51" :)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne verjamem, da se bo kaj takega našlo. Edina rešitev bi bili aftermarket sedeži, ampak pol je tu problem stranskih zračnih blazin ipd ...
Moram pa priznat, da me res zanima, za kakšen avto gre ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tole se ne bi čudil, če bi bilo govora o Priusu. sedeži nimajo popolnoma nič stranske opore. sicer ultra udobni, dokler se voziš po mestu ali na AC, ko pa zapelješ v ovinke, je pa malo kritično. se vidi, da je bil delan z mislijo na ameriški trg, kjer so povprečno malce širši, kot v Evropi ...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
A to so usnjeni sedeži? samo blago na sedežih ima lahko velik vpliv na to koliko drsiš po njem, sam osebno sovražim 100% usnje na sedežih.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi