stotič: kam vložiti denar?

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Torej, kam vložiti cca 50k€ gotovine? Naložba naj bo varna. Borza, skladi, odpadejo, prav tako nebi šel v nakup stanovanja in dajanja v najem.

Nekako najbolj se nagibam k vezavi, mi je pa malo slab občutek vezat denar pri naših bankah.... Kje so trenutno najboljši pogoji?

Kako je z odpiranjem računa npr. v Avstriji? Nekako njim bolj zaupam, kot pa našim zgubam. Kakšen je Janša, bi znal še nacionalizirat prihranke, če bi zagustilo....

Edit: šele zdaj videl, da obstaja tema o računu v Avstriji.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
ker ves čas rahlo spremljam ponudbo... še vedno je Factor banka po moje top izbira... 4,25% ob tem, da si vezan 3 mesece!

Je pa vprašanje kdaj bo zagustilo (ali bo ali ne bo, to sem že skoraj prepričan, da ni več vprašanje). In pravkar se odločam, ali še pustiti 3 mesece ali že sedaj raje spraviti pod kovter
smile-1.gif

Za druge predloge se tudi sam zahvaljujem!

Lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Factor Banka ima take obresti že vsaj dve leti, sem že takrat pri njih naložil denar v depozit pri podobnih obrestih. Kakor opaža se obresti ne spreminjajo kaj dosti tako da lahko mirno pustiš notri. So kar stabilni tako, da ne bo zagustilo. Je pa to pomoje edina banka, ki nudi tako ugodne obresti pod tako dobrimi pogoji.

Druge varjante, ki so potem naslednje na voljo so pa kakšni skladi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Pod zagusti verjetno misli, da Slovenija pade ven iz EURO območja in se bodo seveda vsa denarna sredstva na bankah avtomatsko konvertirala v novo valuto. Za to pa verjetno lahko predvidevamo koliko bo vredna…

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj si že sam izločil skoraj vse razen depozitov, pa še tu te je strah in pa plemenitih kovin.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
zmaga.gif

Zdej je treba samo še najt pravo OM in pa mal pogledat pogoje glede fleksibilnosti, če rabiš sredstva (delno ali v celoti) pred iztekom dobe vezave..

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
zmaga.gif

Zdej je treba samo še najt pravo OM in pa mal pogledat pogoje glede fleksibilnosti, če rabiš sredstva (delno ali v celoti) pred iztekom dobe vezave..

Ima kdo sveže podatke, da ne odkrivam tople vode?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kar še malo počakaj, glede na padce bonitetnih ocen, bodo morale banke ponuditi še kaj več.

Seveda je pa spet vprašljivo, če hočeš svoje prihranke vtakniti v banko z oceno Ž-

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nakup zlata.

Hm....samo zlato je že nasičeno do konca. No, da vsaj izgubiš ne, je pa najbrž res najboljša izbira.

V banke jaz nebi nesel vezat. Bodo vidli Butalci v parlamentu, da si skoraj milijonar in ti bojo takoj dali kako tlako, da moraž toliko in toliko vrnit za dobrobit države.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Še bolje diamanti. Zlata večjih vrednosti ne moreš kar tako nositi s sabo, diamante enake vrednosti pa daš lahko v žep.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Srebro, alko (ne za konzumirat ampak kot menjalno sredstvo ), toaletni papir in konzerve. :D

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Da malo obudim temo:

se še odločate za vezavo v naših bankah?
Bonitetne ocene bank zmeraj nižje, obresti slabše
confused-1.gif
, tveganje večje. Kaj zdaj?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
kupi malo posestvo in ga daj v najem
tako ene par njiv, lahko tudi travnike in potem daš komu da to kosi, gozd je tudi opcija, vinograd z zidanico seveda zmaga
v kolikor najemnina pokriva ali celo presega davek si zmagal
stvar lahko tudi sam obdeluješ, če si spreten bo korist presegala davščine

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Do 100.000 evrov banke med seboj solidarnostno jamčijo. To je bolj ziher, kot jamstvo države. Če imaš pa več, pa razdeli depozite na različne banke.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
ko bo vsem bankam naenkrat zaškripalo (beri: v paniki bodo ljudje začeli dvigovati prihranke), se bo solidarnost nehala.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Pa si ti razmislil, preden si napisal tole?

Razmislimo:
1. A banka gre v stecaj (zmislil sem si, so prvi po abesedi).
2. BS bo eno banko določila, da prevzame depozite Abanke
3. Ljudje bodo navalili na VSE ostale banke in dvigovali denar
4. Od kod bo prisel denar za povracilo Abankinih depozitov, ker bodo vse banke brez depozitov=virov?