stisnjen zvocnik

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ta mali od seke mi je v moji odsotnosti stisnil zvocnik - visokotonec. Ve kdo kak dober nacin kako popravit zvocnik?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
ta mali od seke mi je v moji odsotnosti stisnil zvocnik - visokotonec. Ve kdo kak dober nacin kako popravit zvocnik?

sesalec ...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
v "L" zakriviš buciko, preluknjaš bunko od visokotonca in s to "L" buciko povlečeš ven. Luknjico lahko potem zalimaš s kakšnim lepilcem, ni pa nujno.
Ne seri ga s sesalcem, ker boš še kej pozavgal, potem boš pa kose visokotonca iskal po smeteh :)

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Iz slike ne vidim iz česa je membrana. Jaz imam membrano iz neke vrste tekstila in se mi je zgodilo nekaj podobnega, rešil s sesalcem. Sesalec priklopil in previdno približal membrani, pa je skočila nazaj ven. Pa ni nič razsulo zvočnika.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
membrana je po mojem iz plastike. Drugace se gre za ta zvocnik:
B&W S3 602: http://www.lurcher.org/ukra/zoenedd/bw602.jpg

da bi delal luknjico me nekako skrbi - tudi ce bi hotel potem zakrpat luknjico imam obcutek, da bi ostalo nekaj lepila na povrsini in bi zgledalo umaznao.

Kar nekaj ljudi mi je tudi tako svetovalo s sesalcem - je to ze dejansko kdo delal, al je bolj teorija
smile-1.gif
?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nikakor ne bucike ! S tem preluknjaš membrano !

Uporabi kalsičen selotejp. Nalimaj na visokotonec, selotejp malo oblikuj po vdrti membrani in ga na hitro potegni. Uspeh zagotovljen.
Po potrebi ponovi vajo(e).

Še enkrat, ne uporabi buciko !

Žagarja pa pusti....pelji rajši v BTC Hala6 Bigbang servis. Nenazadnje je tudi bil BB uvoznik za Bowerse, ti majstri pa imajo izkušnje s tem.
Če so mi v preteklosti 800 serijo rešili, bodo tudi tebi 602jke
smile-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:

če te moti estetsko, potem se ukvarjaj z popravilom, drugače pa pusti tko kot je... ni razlike!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dajmo rečt, da naj ostane rajši pri njegovi robi in se naj izogiba dobrih(dragih) hifi zvočnikov.
smile-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Ja odgovarjal si meni, nisi opazil? :-( ??
Lp
Dopolnim: Juzni Park, oprosti, sele sedaj sem skapiral, da si mi dopovedoval, da se naj njegov necak igra z njemu primernimi (Lego) igrackami.

Nazadnje urejeno: