Sting v Stožicah

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
...kaj pravite tisti, ki ste včeraj bili na koncertu Stinga? Vam je bilo všeč, repertoar dober, ozvočenje ok?

Midva sva si obiska želela že par mesecev. Žal nama je pa vse dol padlo že po praih sekundah. Ozvočenje JE BILO KATASTROFALNO! ! Jaz (midva) kaj takega v življenju še nisem slišal. Echo 3 sekunden, cel spekter ven iz faze, timinga pri zvočnikih ni bilo in kaj je najhujše, je to, da so bili ojačevalci v klipingu praktično nonstop! ! ! Rezultat; tuljenje, hređčanje, praskanje !

Že iščem mail od odgvornih....
Nekaj veva, NIKOLI več naju ne vidijo v tej dvorani na koncertu, nikoli več ...
Še dobro, da me ženka ni prepričala v karti za VIP ložo....adijo 360€
bonk.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=film,glasba&Number=1175400&page=0&fpart=3

uf, jaz ne vem kaj si ti pričakoval. jaz sem vedel da ne bo akustični presežek zaradi dvorane. in sem se prišel tja zabavat, in je s tega vidika bilo super. tudi sedel sem v 3 pm, ker sem med zadnjimi kupil karte.

je pa res, da je dvorana za koncerte popolnoma neprimerna, je le športni objekt, kjer ne vem če so kaj dosti razmišljali o koncertih.klasika.

mene je še najbolj motila organizacija, bilo je brutaln vroče vsaj prvo uro, pa ko so ven spuščali je bilo odprith samo par vrat (ne vem v čem jim je fora), pacijenti pač.

sting je pa car.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
No jz sm pa biu en izmed voznikov busov k so vozil ljudi nazaj domov. Vem, sam da je blo tok folka, da smo se komi premikal.
No to pa je itak Slovenija, k ma itak vse katastrofa! Sm biu v Pragi na Sensation-u v O2 areni. Men se tisto tud zdi, da je športna dvorana, sam ker zvok!! To je biu tok čist, precizen in močen zvok, nisem mogu verjet svojim ušesom.TOk velka dvorana, pa tako lepo zvok.
No pol k pa slišm, kake majo pr ns, pa sam lahk rečem sramota!!!

B81

22. jul 2007
36.955
10.512
113
Kdo pa je imel ozvočenje prek? po moje mora v SLO več firm skupaj stopit za kaj tako velikega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če lahko v eni navadni hali gospodarskega rastavišča naredijo, da se trese od glasnosti (pretekli Dance Republic eventi) in da je zvok še kar kvaliteten, potem ne vem kaj ustvarjajo v Stožicah.

Na GZ je bil katastrofa sicer en event, kjer so dvorano razdelili na dva dela z zaveso in si lahko poslušal v enem delu oboje, drugače pa brez skrbi, da (določene) firme v SLO zmorejo dovolj glasno ozvočit Stožice, samo zgleda tiste firme niso izbrane.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.574
113
Emona / Carnium
Pri nas se moramo zavedati, da velika imena ponavadi pomenijo hud kompromis med kvaliteto in denarjem (ki si ga odmeri organizator, kot njegov zaslužek). Torej, ker vemo, da brez denarja ne moreš prirediti dobrega koncerta (govorim o najbolj znanih izvajalcih), potem poslušaš Stinga s simfoniki, kot bi poslušal Ansambel Breza (verjetno res obstaja ansambel s takšnim imenom) na lokalni gasilski veselici...
Zaradi majhnega trga, pri nas ni mogoče organizirati top shit izvajalca (Madonna - odpovedala, Jacko - odpovedal,...) in to je enostavno tako. Zato se hodi na koncerte zvenečih imen iz prve lige vedno v tujino (Nemčija, Italija, Avstrija, Hrvaška,...).
Situacijo bi seveda lahko spremenili, samo kdo pa bi dal 100€ in več za ogled koncerta pri nas.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ker se bas še dlje časa vali po dvorani je bil tonc primoran zapret nizke tone da je čimbolj omilil echo efekt. Zarad tega so bli prekašni in triangel bolj glasni kot kontrabas in bas boben. Verjamem da je tonc naredil vse kar se je dalo, pa to nažalost še vedno ni bilo dovolj.

Sting je pa car, jedli smo mu z roke

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
bral sem, da je akustika v dvorani baje porazna, očitno je temu res tako. Važno, da soovčke zadovoljne, ker imamo dvorano in štadion, ki 'nas ne bo stal niti centa'...
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po prvem (otvoritvenem) koncertu so vneto razlagali, da dvorana še ni dokončana, da so čakali na prvi koncert, ko bodo videli kaj je potrebno še dodelat (odbojniki za zvok, zvočna izolacija...) ampak očitno so se ti strokovnjaki nato nekje izgubili.

Je pa situacija žalostna, če se bo to nadaljevalo, ljudje ne bodo več prihajali na koncerte, dvorana bo samevala, stala pa ne bo niti centa ampak kar cele evre.

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
Res si ne delajo usluge-zvok je bil porazen. Včeraj sem šla prvič v Stožice pa verjetno tudi zadnjič oz. se bom izogibala kolikor se bo le dalo. Raje dam malo več denarja in dobim vsaj nekaj kvalitetnega za ta denar.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
bral sem, da je akustika v dvorani baje porazna, očitno je temu res tako. Važno, da soovčke zadovoljne, ker imamo dvorano in štadion, ki 'nas ne bo stal niti centa'...
cheer.gif
V vsaki temi zasmetiš s politiko! Pacient!!!

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Ja, dvorana na žalost ni primerna za koncerte. To se je včeraj dobro slišalo.
Vseeno, pa lahko rečem, da sem uživala. Sting je le Sting
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
men se zdi da je velika razlika, kje je kdo sedel, za tiste ki smo sedeli v 3pm, so bili še ena vrsta zvočnikov in se mi zdi da ni bilo efekta odboja. občutilo se je edino različne glasnosti raznih trianglov, pa backvokalistka je bila preglasna glede na stinga.. vse ostalo je bilo na nivoju športne dvorane. (sem bil že na slabših koncertih oziroma slabših ozvočenjih)

drugače pa, men je bila glasnost dovolj velika.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
berem da so najbolj razočarani bili tisti spredaj, tam se je baje jebeštrga kaj slišalo..hvala torej za "slabe" karte
smile-1.gif

dodajam:
meno sem se kolegom, je rekel vedno se morš postavit, met karte par metrov od mešalne mize, tam je zvok najboljši, vse ostalo so kompromisi, drugače pa, berem da je folk jamral tisti spredaj, da je bilo tako tiho da so se lahko normalno menli, pa da so slišali tudi ostale, par vrst nazaj.. svašta, pri nas zadaj, ce se nisi drl na uho sosedu, nisi nič slišal, tolk je bilo glasno.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Isto sem slišal pri Leonardu Cohenu, da so tisti zadaj na tribunah imeli nekoliko boljši zvok, kot tisti na parterju. Sej neki so akustiko popravljali s tistimi zavesami pod stropom, če se ne motim.