Still No. 1

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Minila so leta a še vedno se ni nič spremenilo in še vedno smo prvi na svetu. Tudi skandinavce gladko pustimo za seboj.

KLIK

Bravo naši!
cheer.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Če bi jaz zadel milijon ojrov, a mislite da bi jih delil z državo? Bi moj hurac!!! Sej niso normalni! Se raje preselim, ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Če bi jaz zadel milijon ojrov, a mislite da bi jih delil z državo? Bi moj hurac!!! Sej niso normalni! Se raje preselim, ...

To so podatki kako je, če jih zaslužiš... če jih zadaneš ta tabelica ne velja.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Povrhu tega pa kam gre denar iz naših žepov.
primer: osebno poznam gospo, ki dobiva otroške dodatke za svoje štiri otroke, pa si je pred kratkim poleg svojega jeepa grand cherokee omislila še audija Q7 na leasing.
Pred očmi vseh se dobesedno razmetava davkoplačevalski denar pa nobenemu nič. Nasprotno Slovenci še kar naprej volimo levakarje, čeprav je vsakomur jasno (oz. bi mu moralo biti na podlagi izkušenj), da so oni sesalec za naše žepe.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Levakarji ali Desnakarji, to je zdaj vprašanje !

Koliko let vladavine pa potrebuje ena oblast, da lahko naredi (vsaj nekaj otipljivega!) na to temo ?

Po moje najmanj 100
frown-1.gif
.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
da se jest neki dodam,
po Forbsu je Belgija na prvem mestu med evropskimi drzavami kjer je najbolje zivet in delat
tudi ljudje v skandinavskih drzavah so zelo zadovoljni,
fse to so drzave z visokimi obdavcitvami

torej so nasplosno ugodne za fse ljudi
in enako velja tudi za Slovenijo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.798
113
kod Džej-Zija
Zamenjuješ vzroke in posledice. Skandinavci niso zelo zadovoljni zato, ker imajo visoke davke (halo?
stupid-1.gif
), ampak, ker se njihovi visoki davki njim vračajo v obliki sociale. Pri nas so davke visoki, sociale pa ni ravno na skandinavskem nivoju.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.798
113
kod Džej-Zija
Pa kakšne ti pišeš? V Skandinaviji imajo VSI državljani kvalitetno življenje, pri nas so pa nekateri privilegirani. Predvsem se navadne davkoplačevalce tretira precej drugače kot medijsko izpostavljene marginalce. Upam, da opaziš razliko.
wink-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
tis in ostali,

hipotetično, če zadanem milijon na lotu, kolko mi pobere država, hvala!

Čist tko me zanima, firbec...ne igram lota in nikoli nisem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
50.000 je že kar dosti za naše razmere.

Kje pa je lestvica za recimo 15.000 ali manj, toliko kot bi naj večina v slo zaslužila?

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
15 % dobitka dobi občina kjer si prijavljen.

Sploh nevem zakaj bi morala sploh kaj dobiti. Saj si ti igral ne obcina, poleg tega se pa nagradne igre pripisejo k dohodku in si se na to obdavcen, kar pomeni da gre 35% drzavi....

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Nagradne igre so drugače obdavčene. Tam ne plačaš nič občini ampak gre vse v dohodnino kot boniteta. Pri lotu pa je tistih 15% vse.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
Me pa zanima kako imajo v dubaju pa katarju urejeno socialo pa penzije? Saj če ni davkov, od kod potem denar za vse to?

Bogataši so vsi že itak iz lastni držav, in športniki, ampak njih ne rabi sekirat penzija in sociala. Navaden državljan pa si nima kaj tam začet.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Verjetno ima država lastništvo nad naftnimi viri in raznimi investicijami. Samo sklepam. Ampak tam se z državnim premoženjem dejansko gospodari, ne pa pri nas, ko je tem pajacom glavni cilj, da se državi čimveč pokrade.

Ta vikend je bila na BBC okrogla miza o zalivskih državah. Nisem vsega gledal ampak kolikor sem zasledil imajo socialo zelo dobro porihtano. Brezplačno šolstvo, zdravstvo...