stikalo za luč na daljinca

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A to obstaja?
Mi je zoprno s postle ustajat, k imam stikalo za luč na drugem koncu sobe pri vratih.
Zadnjič sm v Hoferju vidu vtičnico, ki jo vtakneš v stensko in potem lahko vklopiš in izklopiš elektriko s priloženim daljincem.
A obstaja tud kakšno stikalo za luč, ki se vklopi z daljinskim upravljalcem, fajn bi blo pa če bi se obenem dalo še ročno.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
obstaja, jaz sem kupu v bauhausu, komplet cca 50 evrov,vklopiš pa ročno ali pa z daljincem.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Itak da obstaja, mi smo to kupili že pred skoraj 10 leti v Merkurju. Prime na vsakega daljninca, ki ga imaš v roki, pa še tako stikalo je, da reguliraš moč svetlobe. Deluje pa tudi na roke.

Podobna zadeva

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Itak da obstaja, mi smo to kupili že pred skoraj 10 leti v Merkurju. Prime na vsakega daljninca, ki ga imaš v roki, pa še tako stikalo je, da reguliraš moč svetlobe. Deluje pa tudi na roke.
Pa se luč prižiga in ugaša, ko menjaš kanale na TV?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ne. na mojem nastaviš frekvenco na priloženem daljincu in na stikalu, tako da tv nima nič s tem. res pa je da nimam za zatemnitev luči.
je pa po moje imet brezveze, vsaj meni, enak daljinec za luč, tv.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam ti imaš posebej daljinc za tv in posebej za luč?

une pocen varjante, k samo stikalo kupiš pa so nadležne pri gledanju tv-ja. Res da luč zazna ko par sek tiščiš tipko in pri prestavljanju kanalov to ni problem, ko pa daješ naglas in potiho, pa se začne luč prižigata in vgašat:( Enga tazga sem imel, pa mi je kar hitro dopizdil. Si ga bom pa vrjetno za na drugo lokacijo omislil, sam če ne bo predrag:)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Pa se luč prižiga in ugaša, ko menjaš kanale na TV?

Na začetku se je včasih, ker smo bili navajeni daljinca držati v poljubni smeri, pa je prijelo. Potem se pa hitro navadiš in daljinca usmeriš v TV, stikalo luči pa je krepko 3 metre levo od TVja. Prižigalo se je le ko si dajal naglas ali potiho, saj za aktivacijo luči držiš tipko 2 sekundi, nato nežno piskne, in če enkrat stisneš se luč prižge/ugasne, če pa tipko držiš se pa počasi prižiga/ugaša. Na koncu po 2 sekundnem premoru pa spet nežno zapiska. Pri nas nismo imeli posebnega daljinca, prijel je vsak, potem si pa izbereš neko tipko, ki nima neke pomembne funkcije in se navadiš nanjo.

Ročno pa deluje tako, da če nežno tleskneš po stikalu se prižge/ugasne, če pa roko držiš nekaj sekund se pa počasi prižiga/ugaša. Poleg imaš še majhno stikalo, da če greš na dopust se luč sama prižiga in ugaša.

Mislim pa, da smo enkrat tu gori že debatirali o tem...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kolikor vidim, je tule govora o notranjih stikalu.

Kaj pa za zunaj?

Pa da vleče kakih 40 metrov daleč?

Senzor ne pride v poštev, ker bi luč skoz prižigali psi, podzemnega kabla pa tudi ne grem vleč tako daleč.

22. jul 2007
13.413
1.666
113
124
če je pod streho bi moralo delovati, iz avta vklopit tudi ni nobena znanost edino zna bit problem razdalja, kakšno uporabo pa imaš v mislihLPWWY

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ma en 150W reflektor bi namontiral na nadstrešek, kjer imamo avte, da ni treba hodit nazaj k hiši ugašat luči.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ja, imam daljinec samo za luč vklopit. vleče pa po stanovanju 15 metrov brez problema.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
napelješ štrikec po zraku, pa kakšno utež, da udari po stikalu!!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: