Stikalo-tipka, kje nabavit ?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Pozdravljeni
Na avtu se mi je pokvarilo stikalo za odpiranje prtljažnika. Sem zadevo razmontiral in ugotovil, da je pokvarjena tipka oz. tisti gumasti delček, ki je med tipko in kontaktom. Sem zadevo poslikal, pa če mi lahko kdo pomaga do te tipke oz. gumice, ali bo potrebno pač kupit novo stikalo
frown-1.gif

ker nisem iz elektro stroke niti ne vem pod katerim imenom naj iščem

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Gumice in drobnih delov ne boš dobil
wink-1.gif

Lahko pa poiščeš nekoga, ki obvlada spajkalo in ti zacini drugo tipko noter. Fixirata jo malce epoxija ali vročega lepila
wink-1.gif

Cena tipke je 1$ za 10 kos z ebaya - dobiš jo tudi v vsaki trgovini z elektronskim materialom.
Tale tip (5x5mm)je zelo uporabljan v računalnikih, tiskalnikih,... in jo lahko kje odmontirata.
wink-1.gif

momentary-switch.jpg

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Avto je ford fiesta letik 2010, kataloške pa nimam, niti ne vem kje bi jo našel. Pa verjetno se v trgovini ne more kupit samo ta tipka.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Hmmm. hvala, bom malo pobrskal, če najdem kaj uporabnega kje. Bom poskusil improvizirat, dokler pa lahko prtljažnik odpiram z daljincem.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
50 €
Pač poskusil bom uredit s kakšnim stikalom, če ne bo delovalo oz. ne bom našel primernega stikala, pa bom kupil celo stikalo-odpiralo.
Mudi se ne, ker odpiram lahko z daljincem.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Hvala za idejo.
Darovalec stikala je bil en odslužen cd-rom. Sem staro tipko z izvijačem izpulil in z olfa nožem malo porezal naokrog in je šla nova tipka not. Fiksiral sem jo z vročim lepilom in zadeva deluje.
aplauz.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Pištole za vroče lepilo delajo na cca 120*C tako, da pomoje še ima malo rezerve preden se mu bo začelo topiti.
grin1.gif

IMHO bi bilo še bolje, če bi zasilikoniral ali pa uporabil epoxi.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Fusion in futuristic mislim da ne bo težav, tipko sem močno stisnil v izrezano odprtino in jo z vseh strani zalil z vročim lepilom. Epoxi pa nisem imel pri roki, na silikon se pa sploh nisem spomnil
smile-1.gif

Mislim pa, da bo vroče lepilo dovolj držalo .

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Fusion in futuristic mislim da ne bo težav, tipko sem močno stisnil v izrezano odprtino in jo z vseh strani zalil z vročim lepilom. Epoxi pa nisem imel pri roki, na silikon se pa sploh nisem spomnil
smile-1.gif

Mislim pa, da bo vroče lepilo dovolj držalo .

vroče lepilo se topi na vročini ane?

Če je zunaj 38°C , verjemi da ima pleh bistveno več....

recimo temp. sedeža od motorja ki je bil na soncu, je bila 75°C včeraj...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.839
-415
113
no, pa je bil eden izmed najbolj vročih dni... se pravi da tja do 90 je še rezerva, če rečemo, da avto dlje stoji na soncu... kaj šele do 120...

da pa tipka ni direktno na soncu, je pa tud malo pomembno...

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Meni se zdi bolj problem to, da toplotno lepilo sčasoma odstopi od neporoznih površin. Epoksi bi bil bolj primeren.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Mislim, da bi tipko držalo na mestu že brez lepljenja, ker sem jo močno stisnil v ležišče, ki sem ga porezal z nožem, lepilo pa sem stisnil v luknjice okoli tipke in še malo nalil okrog. Če bo lepilo spustilo, pa bom nabavil epoksi in prilepil. Dokler pa bo tipka delala, se je ne dotikam več
smile-1.gif