Stikalo/tipalo

JKC

Zelenc'
4. maj 2010
6
0
1
zdravo!! pred kratkim smo kupili nov avto, ki je precej dolg in ga je težko parkirati v garažo, pa me zanima, če imate kakšen pameten nasvet glede sledečega načrta. na tla, (ploščice) bi rad nastavil neko stikalo/tipalo, na steno pred avtomobilom pa luč "STOP". zanima me, ali poznate kakšen takšen način stikal, da po možnosti ne bi bilo treba vrtati v ploščice, ampak bi bilo takšno, da ko bi s kolesom zapeljal gor, da bi posvetila tale luč stop. upam da razumete poanto vprašanja.
redface-1.gif

LP, Myki

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Parkiraš avto v garažo, tako ga želiš imeti. Potem pa tik pred gume (če ga parkiraš z nosom naprej sprednje, če z zadkom naprej zadnje) na tla fiksiraš eno leseno klado.

In imaš učinkovit "omejevalec" za 0 eur, ki ti ne pusti, da bi se dotaknil zida. Če nočeš vrtati v tla, lahko uporabiš tudi kakšen ekstra močen silikon in zadevo prilepiš.

Če se hočeš pa iti hi-tech, bi pa sam raje investiral v parkirne senzorje. Končna cena bo verjetno podobna kot pri kakšni hi-tech rešitvi za garažo, s tem, da lahko parkirne senzorje uporabljaš povsod in ne samo v svoji garaži.
wink-1.gif

JKC

Zelenc'
4. maj 2010
6
0
1
ne nism tk mislu....avto ima parkirne senzorje in je na tleh lesena klada, samo rad bi se malo igral, pa me zanima kje bi lahko našel kakšne takšne reči....čisto za zabavo :D

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Mislim, da sem nekaj časa nazaj v conradu videl neko zadevo, ki jo montiraš na zid pred avto in ti potem signalizira oddaljenost od stene.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Aha... če bi se šel DIY, se spomnem, da so včasih imeli v Conradu predpražnik za pred vhodna vrata, mišljen za varnostne sisteme. Ko si stopil nanj, se je sklenil kontakt. Če še imajo, bi bilo najbrž uporabno, pa še vrtati ni treba nič, samo položiš na mesto, kjer pride guma. Razen če ima kakšne omejitve glede max. teže in max. časa obremenitve, to se raje prej pozanimaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ali pa nabaviš senzor gibanja, takega na laser oz ir, na drugi strani je kresnička in ko se žarek prekine se sproži, kar boš pač gor nalotal;)