Stikalna ura, timer,...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Živjo!

Imam eno vprašanje - iščem stikalno uro, vezje, karkoli, ki bi porabnik vklapljalo na 15 minut (15 minut dela, 15 minut ne itd cel dan). Edina stvar ki sem jo našel, je mehanska stikalna ura z 96 pini - do tu vse prav, ampak ob testiranju se izkaže, da v teoriji dela, v praksi pa so vklopi daljši od izklopov, tako da ima porabnik v enem dnevu cca 14 ur obratovanja namesto 12. Ok, lahko bi kupil še eno mehansko uro (drug proizvajalec), me pa vseeno zanima če ima še kdo kako idejo.
Digitalne ure so sicer dovolj natančne, sprogramiraš jih lahko na minuto natančno, a kaj ko imajo po večini med 6 in 20 programskih mst, za omenjeni režim pa jih rabim 48 (v primeru da na enem mestu določim čas vklopa in izklopa).

Hvala za ideje!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Obstajajo namenski intervalni časovni releji, ne vem kako se jim točno reče ampak pač časovni rele ki ima dva režima in za oba nastavljaš čas.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Grässlin ima nekaj modelov, ki imajo dovolj spominskih mest za tvoje potrebe, Amazonu (včasih so imeli tudi pri nas zastopnika, sedaj ga ni več). Če ti je to premalo, ima Talento 892 kar 800 spominskih mest.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, ta bi bil ok, cena pa ni več tako ok
smile-1.gif
. Hvala vseeno, bo v čakalni listi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Take releje se ponavadi uporablja za primitivno regulacijo pri ogrevalnih, solarnih ipd. sistemih (recimo 2min črpalka dela, 15min miruje, 2 min dela, ....) tako da išči na tem podorčju. Sam sem se s takim relejem igral ravno pri solarnem sistemu. Ne bom dal roke v ogenj ampak mislim da je bil Iskrin.