Števec mobilnih podatkov?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Pri Telekomu so mi zaračunali 2GB dodatne porabe interneta izven zakupljenih količin, na števcu v telefonu pa mi kaže, da sem porabil manj kot 10GB kolikor imam zakupljeno. Na klic so mi odgovorili, da števec na telefonu ni točen?? Obstaja kakšen števec, ki bi bil bolj točen in bi lahko sledil točno porabo?

Lp

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Nekega splošnega števca brez jailbreaka pomoje ni. Imaš pa aplikacijo Moj Telekom, kjer lahko spremljaš porabo, tako kot jo oni vidijo.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Nekega splošnega števca brez jailbreaka pomoje ni. Imaš pa aplikacijo Moj Telekom, kjer lahko spremljaš porabo, tako kot jo oni vidijo.

Predvidevam, da jo oni lahko vidijo tako kot njim paše, porabiti 10GB čez mesec je kar zajetna količina. In mi nabijejo še 2GB dodatne porabe? Ker jo oni pač tako vidijo?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ima, v mojem primeru je štetje podatkov natančno na +-30MB maximalno pri porabi 4GB na mesec. Imam pa tudi aplikacijo Data Widget (
https://appsto.re/si/qh3K2.i ), ki kaže koliko si porabil in koliko ti je ostalo tudi v notification centru.
Zakaj je pri tebi prišlo do take napake pa vprašanje. Mogoče si pomotoma resetiral števec med obračunskim obdobjem, si resetiral nastavitve iPhona, delal restore?

(Mi je rawr vkradel aplikacijo med pisnajem posta
evil.gif
, ja ta widget app je res dober!)

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aja, saj je stevec, ja mogoce ga je resetiral? Ali pa obračunski interval? Kjer četudi porabiš 1bit se ti dejansko obračunava x bitov, ne vem točno kako je pri telekonu, pri bobu je npr. 64 kB.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Števec, ki je na telefonu vedno resetiram 1-ga v mesecu ko je obračunski interval, do konca meseca je razlike vsaj 1GB vse do sedaj ko so mi poslali sms, da sem presegel mejo za uveljavitev principa pravične uporabe. Ko sem poklical na klicni center mi je rekla, da števec na telefonu ni realen in, da oni pač tako vidijo.
Zdej so lahko 3-je kreteni.
Jaz, ki se ne spoznam na prenos podatkov in le teh ne znam odčitat.
Telefon, ki je sposoben veliko pa vendar nesposoben šteti prenesene podatke.
Ali gospodična na klicnem centru, kjer je njej 2GB odstopanja povsem normalno.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
To je krivec za teh +-30MB napake med Telekomovim in iOSovim števcom. Da bi pa to naneslo 2GB podatkov pa se mi zdi skoraj nemogoče ker pri meni se vedno giblje nekje v tem rangu +-30MB napake med števcema pri porabi 4GB na mesec nekje.
Aki1 daj namesti to aplikacijo, ki sma ti jo priporočala, ti avtomatsko sam ponastavi števec ob nastavljenem datumu.
Trenutno mi iOS števec kaže 14MB manj kot Telekomov števec in 10MB preveč za podatke v Roamingu. Poraba v slo je 3,8GB, v roamingu pa 300MB.
Mogoče si pomotoma resetiral števec ali pa ti ga je resetiral kdo drug ki se je igral s telefonom?

Nazadnje urejeno:

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Šteje se skupni prenos , tako dol kot gor. Poleg tega nobena podatkovna seja ni identična drugi seji, interval je lahko krajši kot je obračunski. Npr preneseš sto krat po 1KB, obračunava se pa vsakič po vsaj 10KB.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Verjetno je problem obračunski interval, kot omenjeno je pri Bobu 64k, četudi bi samo 1k porabil... Pomnožiš to s 1000, pa bi bilo po normalnem števcu pri tebi 1M, realno pa 64M... Na androidu imam Watchdog Pro, nastaviš obračunski interval ter datum reseta, potem pa na widgetu spremljaš... Za iOS pa ne vem...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A ni tko, da ko presežeš zakupljeno količino, se ti hitrost močno zmanjša in tako takoj opaziš da nekaj ne štima ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
A ni tko, da ko presežeš zakupljeno količino, se ti hitrost močno zmanjša in tako takoj opaziš da nekaj ne štima ?

To velja samo za "neomejene" pakete.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:

To velja samo za "neomejene" pakete.

Ampak, da se pa vključiti to storitev.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Jaz sem enkrat presegel. Podatkovna seja se mi je začela ob devetih zvečer in se mi je ne vem kako to imajo, vlekla še do popoldneva naslednjega dne, naslednjega meseca. Prenos sem presegel za par 100 MB zaradi tega. S pritožbo nisem uspel (tušmobil, android).

Preveri, če imaš podobno težavo.