Stekleničke za pitje!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tamalček je prišel iz porodnišnice (končno). Ker pije, vsaj zaenkrat, še iz flaške, ker se mleku dodajajo še razni dodatki, me zanima, katero stekleničko in cucelj za pitje priporočaze? Kupil sem aventovo plastično flaško, ampak pije predolgo časa, luknjo sem povečal, pa ni nič bolje. Potem sem šel kupit NUK-ovo stekleničko, še precej slabše, sem šel vprašat v trgovino nazaj, so mi rekli, da je gor najbrž cucelj za čaj... Sem potem kupil kompletek dveh cucljev (6€
crazy1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Mi smo pri drugem uporabljali Aventovo in se je obnesla veliko bolje kot vse ostale pri prvi.

Maš pa različne nastavke, glede na to koliko lukenc imajo in velikost le teh.

Ni bilo nikoli problemov, razen če se mleko in dodatki niso dovolj premešali in so ostale kake grudice, ki so zamašile luknjice.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Jaz bi ti takole svetoval.

Vzami flaško z tisto luknjo, ki jo priporoča proizvajalec. Od začetka se mu mora itak sprožit sesalni refleks, kar lahko traja kakšen dan.
Ne nori z prevelikimi luknjami, ker ga boš zalil, druga stvar so potem krči ipd, saj je to lahko pač dodaten faktor.

Tudi moj glas gre Aventovi, če seveda le ta pri tebi šteje
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Saj pravim, da mi je trenutno Aventova dosti ok! Sesalni refleks ima, saj je star že mesec in pol. Moti me, ker pije vsaj 20-30 minut, zato sem malo razširil luknjo...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Mi smo uporabljali Aventove flaške (smo jih imel kar precej, da ni bilo treba vsake posebej pomivat) z Aventovimi dudami. Teh imaš kar nekaj z različnim številom lukenj. Če mali pije počasi, pač pije počasi, kaj dosti pri tem ne boš naredil. Mu že paše tako, ker vem, da se da flaško tudi z dudo z eno luknjico precej hitro spraznit. Počakaj, da malo zraste, pa boš videl, kako bo eksal flaško.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.084
-8.781
113
Ozke luknje so z dobrim razlogom. Da se mali trudi sesati, ter s tem trenira čeljustne mišice in jezik, ter oblikuje čeljust.
Če mu jih razširiš bo samo čakal, da se samo uliva vanj

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Moti me, ker pije vsaj 20-30 minut, zato sem malo razširil luknjo...

Meni je na tole odgovorila patronažna ½Ti poješ kosilo v 10minutah?½

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tukaj je stvar malo drugačna... Mali je res mali, rodil se je z 835g, sedaj ima 1600g in je vsako sesanje za njega gromozanski napor, s katerim izgublja prepotrebno energijo, ki jo rabi za pridobivanje teže, da o ohranjanju temperature sploh ne govorim!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.084
-8.781
113
Tudi tako lahek otrok se mora matrati za hrano. Žal.
Če se bo enkrat navadil, da dobi hrano brez napora, niti pod razno ne bo več želel piti iz prsi/dude z malo luknjo.

P.S. Naš se hrani skoraj 1 uro. Pač je počasi, jebat ga.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Mi imamo doma
http://www.tommeetippee.co.uk/...low_flow_teats/

z cuclom št 1 smo začeli in ko je malček porabil preveč časa za hranjenje so nam svetovali naj se samo dokupi cucelj št.2 in smo rešili problem.
Cucel numero2 sedaj teramo že skoraj 3 mesece.

Baje se mora malček nahraniti v cca30 min seveda se čas podaljša, če mami doji in odvisno tudi kako mali vleče.
Mi smo tudi porabili skoraj 1 uro za hranjenje a to izčrpava tudi mamico zato so nama svetovali večji cucelj in lej ga zlomka bp že nekaj časa.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hrani se eno uro!?
13.gif
Kok pa je star?
Absolutno preveč!!! Rekli so, da se mora nahraniti v max. 20 minutah, ker je potem že preveč izčrpan! Itak pa, če bi se tvoj hranil na tri ure, kot moj, ni računice, saj bi ga v bistvu potem non-stop dan in noč samo hranil, previjal...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.084
-8.781
113
Star je 5 tednov in nekaj dni.
Pač je bolj lene sorte in počiva med pitjem. Ene 40min na zizah, ostalo na flaški.
In ja, prve 4 tedne smo ga hranili na 2,5-3ure. Sedaj ga, ko sam zateži
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Car sej ne pričakuješ da bo celo flaško spil :D Naš je samo na joškah, 20 minut ponavad.
Ko je bejba šla na pregled sm mu dal napumpan mlek za jest in je pil iz Aventove in je blo lihk prav. Zdej ko je vroče pije vodo iz nje in je prou fajn. Bo pa treba kmal na eno večjo prešaltat.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Itak pa, če bi se tvoj hranil na tri ure, kot moj, ni računice, saj bi ga v bistvu potem non-stop dan in noč samo hranil, previjal...
Tako je pri novorojenčkih, tudi pri naših je tako. Sčasoma poje več hrane/mleka in se ta čas tudi podaljša.
p.s. Kdaj se boš oglasil?