Steklenica za vodo

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
V poplavi različnih steklenic za vodo, vsaka z različnimi standardi in certifikati, nekatere celo z filtri, katero priporočate. Iščem samo steklene zadeve, za pozimi imam termovsko, ravno zaradi plastike pa iščem zamenjavo. Iščem zadevo, ki se bo uporabljala vsakodnevno in dlje časa.
Gledal sem:
Link1
Link2

Potem pa še "pametne" steklenice z kirurškim steklom (kakšna je sploh razlika napram klasičnemu steklu?) in pa z dodanimi filtri.
Link

1198.jpg

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Tud sam mam tole od voss-a vodo, dobiš v leclercu. Zmeraj kupim to ali pa kakšno radensko v stekleni, maš za neki časa in vržeš ter zamenjaš. Ne razumem, zakaj bi plačeval in kupoval neke flaške za vodo, ker mi je že nehigienično iz iste flaše pit dolg časa, sploh če voda skoz notri stoji.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Tud sam mam tole od voss-a vodo, dobiš v leclercu. Zmeraj kupim to ali pa kakšno radensko v stekleni, maš za neki časa in vržeš ter zamenjaš. Ne razumem, zakaj bi plačeval in kupoval neke flaške za vodo, ker mi je že nehigienično iz iste flaše pit dolg časa, sploh če voda skoz notri stoji.

Šer dobro, da so izumili pomivalni stroj
bonk.gif

Pri nas doma se se dobro izkazale Lifefactory steklenice (Lajf d.o.o.), ker imajo gumijast plašč, da ne padejo tako hitro iz rok. Se ga da pred pranjem v stroju itak dol sneti, če je treba. Pri teh flaškah smo pristali predvsem zato, ker imajo fajn širok vrat in jih je lažje pomiti.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Ja, še dobro, da jo bom vsak dan iz službe nosil domov ali pa v službi pomival. Najbolje pa je, k se ti pod tistim tvojim plastičnem pokrovčku začnejo delat ocvirki ane.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
ksz
Kaj je narobe s staromodnimi kozarci? Ti se dajo pomivati, vode pa povečini tudi ni potrebno nositi preko sahare, temveč je v Sloveniji običajno nekaj korakov stran.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za to imamo bidon ali plastenko, če že s kozarcem ne gre. Sploh pa vode kar tako spet ne prenašam, kot jo imajo eni za vsak korak, niti ni potrebe.
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To je res ja, ampak pač...kaj češ...ena nova finta metričev, očitno
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
No, jest s sabo je ne prenašam, imam pa v pisarni na mizi zmeraj flašo in kozarec, samo kozarec mi je pač premajhen, ker kadar odprem, spijem za kozarec ali dva, tako, da mi vsakič pa ni za vstajat, je pa fino, da je flaša polna zraven, da se spomnim piti, drugače pozabim in šele, ko zaklenem pc ugotovim, da sem dehidriran, če me že prej glava ne začne bolet.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Tole. Res da se vsakič ko piješ poliješ z vodo najmanj do pasu, lahko pa tudi do kolen. Se pa zato lažje pere.
cheer.gif

a710970b-b576-4bc4-a7b1-64fbfaae8957.jpg

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Punisher7543 pravi:
V poplavi različnih steklenic za vodo, vsaka z različnimi standardi in certifikati, nekatere celo z filtri, katero priporočate. Iščem samo steklene zadeve, za pozimi imam termovsko, ravno zaradi plastike pa iščem zamenjavo. Iščem zadevo, ki se bo uporabljala vsakodnevno in dlje časa.
Gledal sem:
Link1
Link2

Potem pa še "pametne" steklenice z kirurškim steklom (kakšna je sploh razlika napram klasičnemu steklu?) in pa z dodanimi filtri.
Link

1198.jpg
s kirurškim pa jeklo je in ne steklo. sicer pa
bonk.gif

kupi si radnsko v steklenici pa to imej nekaj časa. lahko pa uporabljaš tudi kozarec za vlaganje. ima zelo široko grlo in ga je zelo enostavno prati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
no...v vsaki večji trgovini se dobijo steklene steklenice s primernim zapiralnim sistemom in čepom. Tisto je veliko bolje od radenske, stanejo pa nekje 1 €

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mater ste mimo vsekali, človek vas sprašuje katero steklenico kupit oz. če so kakšne razlike in če je kdo preizkusil katero, vi pa ste vsi po vrsti svetovalci in ga prepričujete zakaj ne rabi takšne steklenice, naj pije iz plastike, kozarca itd...
smile-1.gif
Še moje mnenje zakaj je pametno imeti takšno steklenico? Zato ker iz plastike verjetno ni fajn piti vodo, sploh če nekaj časa/dneva voda stoji v njej in predvsem osebno sem opazil da če imam steklenico zraven oz. na mizi oz. blizu sebe kjer nekaj delam, takrat spijem dosti več tekočine kot sicer. Avtomatsko me flaša opominja. Sicer pa dostkrat pozabim in ne spijem dovolj vode...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa bi imel več dni vodo v plastenki? Itak več kot 1L vode ne gre not, povečini pa 0.6-0.7L, kar pomeni da v par urah spiješ.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi če jo imaš par ur notri ni potrebe kajne? Enako tvoje "bio" meso, zakaj bi ga v hladilniku pacal v plastiki če ga lahko v steklu?