steklena ograja - notranje stopnice

mzsi

Zelenc'
29. jul 2008
4
0
1
Ob prostostoječih montažnih stopnicah je predvidena steklena ograja (na obeh straneh). Ima kdo izkušnje z njo, kako se obnese, varnost, kako izgleda...?

Hvala

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik mzsi pravi:
Ob prostostoječih montažnih stopnicah je predvidena steklena ograja (na obeh straneh). Ima kdo izkušnje z njo, kako se obnese, varnost, kako izgleda...?

Hvala

steklena ograja je super zadeva.. prepusca svetlobo... ima eno slabost... ce je mali otrok pol se vse pozna gor... kasneje ko otroci odrastejo to vec ni problem...

pri stekleni ograji moras bit posebej pozorn... da tisti ki ti jo bo delal da ti bo dal pravilno steklo notr...

obvezno mora bit po vseh predpisih najmanj 2X 6 mm ESG VSG

KAR POMENI DA MORETS IMETI 2 X 6 KALJENO /ESG ZLEPLJENO /VSG NAJBOLSE JE CE JE LEPLJENKA LEPLJENA Z FOLIJO ... IN NE Y GISHARTZOM... PREDNOST FOLIJE JE DA NIKOLI NE PRIDE DO ZRACNIH MEHURJEV KI PA PRI GISHARTZU NASTANEJO

ENOJNA KALJENO STEKLO KOT GA NEKATERI VGRAJUJEJO NI VARNO... ker ce se zlomi v koruzo pades skoz... ce pa je lepljenka pa steklo ostane na svojem mesto oziroma vecinoma se zlomi samo ena plosca druga ostane cela...

steklarji ki so ti zmozni dobavit esg/vsg so> REFLEX, ISOLAR, KRISTAL

TAK DA BODI POZORN KO BOS IZBIRAL IZVAJALCA KJE LE TA DOBIVA SVOJE STEKLO...

ce rabis informacije kdo taksne stvari dela v tvojem okolisu me kontaktiraj...ti jih bom nanizal par...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej men dobro ceno za kvadrat mlečnega kaljenega 10mm stekla. ampak dobro.

fajn bi bilo okolica lj, da pride še meritve narest za luknje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
do sedaj sem pri njih vzemal. sem imel dobro vezo iz dolenjskega steklarskega obrata. sedaj pa em zanima, ali gr eše bolje.

drugače imajo pa kalilnico, ki ne more kaliti domenzij večjih od..je treba preveriti koliko.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pojdi direktno do njih. So zelo fleksibilni, samo včasih malo površni, tako da bodi zelo natančen, kaj boš naročal, da ne boš na koncu dvakrat.

lp

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
2x6mm esg varnostno z mat folijo 60 eur m2, torej 12 mm varnostno.. luknja 2 eur kos, poliranje robov 2 eur tekoci meter..

ce si firma se lahko zmenimo... meritve bos pa moral kar sam narest... dostava z hijapom fco podjetje.. na povratnih stojalih

aja najvecja dimenzija kaljenja... 2,70 x 5,30 m

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
do sedaj sem pri njih vzemal. sem imel dobro vezo iz dolenjskega steklarskega obrata. sedaj pa em zanima, ali gr eše bolje.

drugače imajo pa kalilnico, ki ne more kaliti domenzij večjih od..je treba preveriti koliko.

IN VEDNO GRE SE BOLJE...

mzsi

Zelenc'
29. jul 2008
4
0
1
Hvala za informacije...
pa me res zanima kdo dela te ograje na primorskem, kraškem koncu?

Da bo z malimi otroki problem s čiščenjem je pričakovano, važno da je varno in ne zleti kdo skozi

Hvala, LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lahko na firmo, lahko brez računa. kupujem zase, plačam pa lahko tako ali tako.

pa daj na zs pošlji.

je pa to enkratni posel. mogoče še kak prjatu k gradi, več ne.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
A se da za te ograje iz stekla sploh kako številko napisat - meni to npr. 2 EUR/m, ipd. ne povejo nič...? Npr. kaj pa razmerje, če vzameš celo ograjo iz inoxa (tudi prečke) versus ograja iz inoxa, ki ima namesto prečnih inox "letev" steklo...kaj te pride ugodneje?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne gledat na ugodje, glej na srce.

sam ima na balkonih inox s prečkami v kombinaciji s steklom. notri samo prečke. načeloma bi s prečkami morlao biti ceneje. material definitivno je, samo inox mojstri so zlatarji.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
kot firma lahko kupis pri meni... po dealerskih cenah... kar ti srce pozeli... nartedit je mozno vse...

omejitev glede velikosti... NI....

prav tako ni drugih omejitev... sposobni smo ti nardit stopnice ki so viksirane samo iz ene strani v steno.... ce si znas predstavljat...

za izmere bos poskrbel sam... prav tako za prevzem nekje v okolici gorenjske, stajerske ali dolenske.. v te konce namrec vozijo moji kamioni...

aja en haklc... roba se placa NAPREJ... je pa cena zato tok huda da se splaca.. poleg tega koristis vse mozne skonte...prav tako ne placas ddvja... ampak si ga na koncu mesca samo obracunas... spet 20 % kesa ostane na racunu..

Nazadnje urejeno:

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
zaupaš denar ne meni, ampak podjetju ki dela 38 mio prometa letno... slovenski reflex dela okol 26.... sam ya intermezzo...

verjetno ti je lahko jasno da te taka firma za 200 eur nebo napizdila...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
luknje po skicah... kjerkoli v kakrsnem koli fi...

dostava na objekt na stojalu... ce se objekt nahaja nekje med gorenjsko in stajersko...
priden.gif

katkalopatka

Zelenc'
3. okt 2011
1
0
1
FijatovPES, nekaj casa je ze preteklo od aktivnosti tega foruma, zato me zanima če mi lahko prosim pomagaš glede zunanje steklene ograje. In sicer, ali je potrebno biti pri izdelavi okvirja ograje na kaj posebnega pozoren? Če se še vedno ukvarjaš z izdelavo stekel za ograje, me zanima, koliko bi bila čisto okvirna cena za 7,6tm 2x6mm ESG VSG?

Hvala za pomoč!