Šteka mreža, ruter reset

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Zdravo,

Mogoče je že kdo vprašal, ampak se mi ne da vsega brati tukaj notri..

V stanovanju imam optiko v lj-šiška in potem router Neatgear WPN 824v2 in ko downloadam, se mi pojavijo težave. To se mi dogaja pri torrentih. Ko se mi odpre utorrent, je brskanje po internetu nemogoče. Strani se ne odpirajo, utorrent pa deluje BP naprej. Ko imam zaprt router, je še slabše, sedaj imam odprtega, ampak zaprtega na MAC address-e.

Doma, ko imamo telemah in isti router, dela vse BP, strani delujejo normalno z isto brzino. Pri T-2 pa pomaga edino reset routerja. A ima kdo še kaj podobnega in če se da to nekako naštimati tako, da bo vseeno delalo normalno, tudi ko je prižgan utorrent. hvala

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.469
113
Računalnik pa verjetno ni isti?

Problem je ponavadi v omejitvi hkratnih odhodnih povezav. Kateri OS imaš na računalniku? Ali imaš v event logu takrat zabeleženo napako z Event ID-jem 4226?

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Računalnik je tudi isti, laptop... imam pa windows 7. Ne vem kje je fora v OS, če na telemachu dela, na t-2 pa ne.
Even logu...malo me poduči prosim, kajti tak računalničar pa nisem, da bi vedel, kako to gledati. Nisem pa nič našel s tem id-jem. je pa povno drugih....

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Če sem prav gledal pod Administative Events, mi tam Event id 1014 in Name resolution for the name xxxx.com timed out after none of the configured DNS servers responded....ali bi moral kakšne dns-je posebej nastaviti na routerju????

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Antonio pravi:
To se mi dogaja pri torrentih. Ko se mi odpre utorrent, je brskanje po internetu nemogoče. Strani se ne odpirajo, utorrent pa deluje BP naprej. Ko imam zaprt router, je še slabše, sedaj imam odprtega, ampak zaprtega na MAC address-e.
Na routerju omogoči UPnP. To pomeni, da se aplikacije kot P2P ne povezujejo preko NAT, ampak dobijo direktno odprte porte -> manjša obremenitev CPU routerja.

Kot dodatna varianta, poizkusi še Vuze in preveri, da imaš v P2P aplikacijah omogočen UPnP protokol. Poleg tega omeji upload in download v P2P aplikacijah na največ četrt kapacitete linije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ruter ima zadnjo verzijo firmware-a?

O kakih hitrostih pa se pogovarjamo?

Je to edini PC na tisti mreži?

Brezžično?

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Router ima zadnjo verzijo firmware-a, upnp imam omogočeno, hitrost pa imam 10/10 in dela čist lepo. Tudi če omejim prejemanje, je ista zgodba. V stanovanju imamo dva računalnika priključena, doma tri (dela normalno)...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ko šteka, šteka samo na tistem Windows 7 PC-ju, ali na vseh?
Ko zapreš torrent program, se povrne normalno stanje?

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Na t-2 zašteka na obeh. Drug računalnik ima Visto. In ko zaprem torretn program, se povrne normalno stanje po nekje 15 min-tah.
Ja, tist pa mislim z geslom ja.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
pri meni isto in to že vsa leta(ene 4 leta). Dva računalnika oba na ruterju in ko se na enmu pržge kateri koli torrent program čisto zafila linijo. Pa čeprav je v obeh programih naštelana omejitev koliko kbs prejema.
In isto, ko ugasneš program rabi kakšnih 5min, da lahko brskaš al pa reset ruterja pomaga

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Eno vprašanje na slab router???? Kako to, da mi na enem routerju(telemach povezava) deluje vse lepo in prav, na drugem pa ne(t-2 povezava). Namreč sta identična...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na obeh je 10/10 mega ?

Lahko poskusiš nastavitve resetirat.
Razen WLAN gesla itak ni kaj za nastavljat...