Status pošiljke

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kitajci so mi poslali telefon iz Nizozemske. Sledilna koda pošiljke že od ponedeljka kaže status pre-advised. Kaj naj bi to pomenilo?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V grobem pomeni, da je pripravljeno za prevzem.
Če sem bolj specifičen, pomeni, da je paket opremljen z nalepko, kjer je tvoj naslov in čaka, da ga pošta dvigne pri pošiljatelju.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Aha, hvala. To torej pomeni, da še sploh ni na poti.
frown-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ne, ne..., gre iz Nizozemske, pomoje iz centralnega HUB-a, kitajci pošiljajo večje pošiljke robe v Evropo in imajo centralna skladišča za "mikro" dobave.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Sam sem imel 2 paketa na podoben način...zadeva je imela NL tracking številko, ampak so jo najprej poslali iz Kitajske v Nizozemsko (trajalo kakšne 10 dni), od tam pa naprej na moj naslov...je pa izgledalo kot da je štartala iz NL...tudi pri meni je bil isti status (item pre-advised). Mislim da Kitajci najavijo pošiljko, jo pošljejo in potem ko pride do NL, jo tam obravnavajo kot prejet paket in pošljejo naprej.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
prvi hit na googlu bo kar pravi

"It means shipper has already printed shipping label, but parcel has not been received by Netherlands Post yet"

Pošiljatelj samo napove oz "rezervira" pošiljko in dobi s tem tracking number, pošiljka še ni nikamor šla.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Enkrat sem preko ebaya kupoval micro SD kartico. na ebay označeno, da je zadeva v luki v Rotterdamu in cca 10 dni do mene. No prišla je po 30 dneh na kuverti pa pošiljatelj iz Seula v J Koreji. Nobenega nizozemske žiga, nič. Mam občutek da je trgovec prodajal robo od dobavitelja, preden je ta prispela v EU oz jo je dobavitelj kar sam poslal na moj naslov. No hvala bogu vsaj carine oz. DDv nisem rabil plačat.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Carina pregleda posiljko, jim "dostavim" papirje, posljejo na moj naslov. Ker bi moral prejeti danes, paketa pa ni, preverim sledenje. Naslovnik obvescen, paket caka na posti.. super, ampak 20km stran...

22. jul 2007
13.555
1.741
113
124
Citat:
Uporabnik map pravi:
Enkrat sem preko ebaya kupoval micro SD kartico. na ebay označeno, da je zadeva v luki v Rotterdamu in cca 10 dni do mene. No prišla je po 30 dneh na kuverti pa pošiljatelj iz Seula v J Koreji. Nobenega nizozemske žiga, nič. Mam občutek da je trgovec prodajal robo od dobavitelja, preden je ta prispela v EU oz jo je dobavitelj kar sam poslal na moj naslov. No hvala bogu vsaj carine oz. DDv nisem rabil plačat.
Itak da nategujejo, da folk misli da bo robo prej dobil če piše iz nizozemske.