status do konca šol.leta - redna zaposlitev??

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
Torej...status študenta imam do 30.9.2008 (zadnji letnik) dispozicijo sem že oddal in je potrjena-torej imam 1 leto časa da diplomiram.

Imam republiško štipendijo in otroški dodatek (do 30.9).

Kaj če se zdaj redno zaposlim? Kakšen je postopek? Moram poklicati na zavod in preklicati štipendijo ali kako-jo prejemam še dalje?ker izplačali mi jo verjetno ne bi ker še nisem diplomiral...? Diplomsko nalogo potem vseeno ne rabim plačati?

kako je kaj s tem...

hvala

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ko se zaposliš moraš v roku 15 dni javiti na Zavod za zaposlovanje in CSD, da si s tem in tem datumom zaposlil in ti tako ne pripada več pravica do teh ugodnosti. Napišeš kratek dopis s svojimi podatki in pošlješ priporočeno ali osebno neseš tja in to je to.
Dilpome ti ni treba plačati.

LP

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
kaj pa ker še nisem diplomiral, da mi ne bi težili da moram vrniti štipendijo (če do jeseni ne bom konec)? ali kako je s tem?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
greš na center za socialno delo in poveš da še nisi diplomiral i ti podaljšajo rok za diplomiranje za eno leto če v tem času ne diplomiraš moraš vrniti štipendijo

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
za otroški dodatek moraš spremembo sporočiti v 8 dneh-pravica preneha s prvim dnem naslednjega meseca po nastanku spremembe. V kolikor je sprememba sporočena kasneje, moraš preveč izplačana sredstva vrniti. Za štipendijo pa sporočiš na zavod za zaposlovanje oz. tam, od koder ti pošiljajo odločbo. Ne vem sicer, kako je z republiškimi,ampak včasih si zoisovo dobil v celoti, tudi če si prej končal-so ti izplačali še za preostale mesece. Je bilo pa to že nekaj časa nazaj...jst sm jo pa itak do konca furala
grin1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
........ Je pa folk, če so bili podani opravičljivi razlogi, tut za dalj časa podaljšal ta enoletni rok (govorim za zoisovo).
wink-1.gif

tole s cojzovo je kar nekaj......že če ne diplomiraš do konca podalšanga absolventa si en zabušant (primer mene) tisti ki imajo cojzovo ( kao nadarjeni) pa tega sploh ne bi smeli meti...pa ti pa še več podaljšajo je pa itak.....

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
jst sem bla deloma zabušant-ubistvu sem mela status do konca decembra (prasci niso hotl več podaljšat
grin1.gif
). Tistih par mesecev gor in dol pa res nič ne pomeni...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Moj nasvet: čimprej (beri: do oktobra) diplomiraj. Poleti je z iskanje redne službe že tako bolj kriza (kadrovske živine so itak na dopustu, sploh pa: kdo pa takrat resno dela?) in takrat boš lažje še kaj malega delal preko študenta.

Hudič je v tem, da se ti zna delanje diplome, ko enkrat začneš redno delati zavleči v... khm, tudi nedogled...
smile-1.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Do konca faksa imam še 6 izpitov + diploma. Obvezno prakso sem opravil, tudi po izteku prakse delam dalje v istem podjetju preko študenta. Zdele se mi je ponudila možnost za redno zaposlitev. Je mimo zakona, če redno zaposlitev zamolčim na faksu?
wink-1.gif
Sem pa absolvent, čez 3 mesece bo ("juhuhu") konec absolventskega staža (če mi ne rata izpolnit pogojev za podaljšanje).

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kar se tiče faksa: pojma nimam. Pomoje ne bo strašne panike... V najslabšem primeru boš dal kakšnega desetaka za opravljanje izpita...

Ko se redno zaposliš seveda izgubiš status študenta (gredo nakupi bonov, delo prek ŠS, dodatno zdravstveno...)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.565
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Do konca faksa imam še 6 izpitov + diploma. Obvezno prakso sem opravil, tudi po izteku prakse delam dalje v istem podjetju preko študenta. Zdele se mi je ponudila možnost za redno zaposlitev. Je mimo zakona, če redno zaposlitev zamolčim na faksu?
wink-1.gif
Sem pa absolvent, čez 3 mesece bo ("juhuhu") konec absolventskega staža (če mi ne rata izpolnit pogojev za podaljšanje).

Je mimo zakona, sošolka je tako vozila redni fax in zaposlitev 4 leta, nobenih težav. Tak v razmislek
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Kar se tiče faksa: pojma nimam. Pomoje ne bo strašne panike... V najslabšem primeru boš dal kakšnega desetaka za opravljanje izpita...

Ko se redno zaposliš seveda izgubiš status študenta (gredo nakupi bonov, delo prek ŠS, dodatno zdravstveno...)

Kako je z zasluškom preko ŠS? Se gleda na čas, koliko si imel status študenta? Pač, tisti sorazmerni delež? Mislim pri dohodnini.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Se, če imaš status do konca septembra, imaš le 9/12 priznane študentske olajšave...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Kok pa lahko letos zaslužiš preko ŠS? Če nisi vz. član pa imaš status študenta celo leto. Baje naj bi letos to mejo dvignili?