:: Stativ za DSLR ::

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Živjo,

imam nek stativ, ki je bolj namenjen kakemu kompaktu, kot pa čemu več ... Ko dam gor DSLR, postane vse ksupaj bolj ali manj nestabilno ...

Nekako sem se osredotočil, da bi dal nekje 100 - 150 EUR in da bi bil stativ "pravi" za DSLR. Nekih posebnih zahtev glede glave nimam, pač da je narejen kmpaktno in da ga teža DSLR s kakšnim konkretnim objektivom ne prevrne ... :9

Kakšen predlog v tem cenovnem razredu?

Hvala in lep pozdrav,
kostevc
cool-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Jaz sem si nabavil kar Cullmann Alpha 2500 . Ni bil drag. Ima snemljivo glavo (ploščico) in je dokaj stabilen. Ima pa tudi kavelj, na katerega lahko obesiš vrečko s pivom. Da je pir vseskozi pri roki.
evil.gif

lp
Dolfe

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Jaz pa uporabljam to glavo . Je pa to doma še od časov ko je imel oče fotografsko obrt. Sam pa se s fotografijo šele najbolj začenjam ukvarjat (sem ne spada fotkanje po raznih rojstnih dnevih ko ima vsk drugi kompakt). Pač občasno poskušam kaj pofotografirat.
Je pa ta stativ zelo težek za prenašat naokrog, je pa zelo stabilen in natančno nastavljiv v vse smeri.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Hvala za informacije ...

Sedaj čakam eno ponudbo za Manfrotto ... Pa bomo potem videli kako dalje ...

Katero bolj 'obično' glavo za Manfrotto pa lahko predlagate? Kakšen link?

lp, kostevc

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Se opravičujem za taaaako pozen odgovor, ampak sem šele zdaj prišel domov. Svetovati ne morem kaj ekstra, saj sam uporabljam samo ta komplet, pa še to ne veliko. Sem pa šele danes pogledal ceno, pa sem za vsak slučaj še na eni drugi strani preveril, saj sem mislil da je napaka
smile-1.gif
pa je očitno res tako drago.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Še nekaj bi vprašal ...

Samo malo pred nakupom statitva Manfrotto 190NAT2.

one.jpg

Sedaj bi pa rad še kakšen nasvet glede glave ... Največ bom s stojalom slikal vodo in ognjemete. Dosedaj sem imel stativ (tiste poceni variante), kjer je bila 1 ročka za usmerjanje ter vijak za levo desno ...

Nekako cenovno sem gledal med 50-100 EUR, tam nekje okoli 70.
smile-1.gif

Kaj bi bila potem 'pametna' izbira za stojalo, ki je zgoraj navedeno?

Hvala in lp, kostevc

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

No, končno sem nabavil stativ in glavo. Hvala vsem za pomoč in nasvete, ki so pomagali pri izbiri.

Vzel sem Manfrotto 190NAT2 stativ ter glavo 486RC2.

one.jpg

486rc2.jpg

Hvala za nasvete ter lep pozdrav,

kostevc 8)

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kako se kaj obnese glava ?

Zelo dobro - sem kar navdušen. Malo se moram še navaditi delati z njo, ampak vsekakor je delo z njo veliko lažje, kot s tisto z 'ročko'. Tukaj z eno potezo sprostiš vse - nastaviš - ter lepo 'zakleneš' nazaj.
smile-1.gif