Statični ali dinamični IP ?!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ob priklopu na VDSL (t2) mi je bil dodeljen statični ip. Včeraj sem naštimal Linksysov ruter na statični ip in je tudi delalo. Danes ob zamenjavi routerja sem neki šaral po nastavitvah (192.168.x.x.) po statičnem ipju in ker nisem vedel vseh št. sem potem označil na "dynamic" samo da je delalo.
Ker sem prej hotel popraviti spet stanje na static ip in nisem vedel za vse naslove (ip, podmasko, gateway, dns, dns) kličem na helpsdesk in mi pravi da imam dinamični ip.

Kako se je to kar spremenilo?? Kako naj zdaj popravim na statični...vem le za moja dva dnsja, ki sta zapisana v pogodbi...
P.S-Router je Belkinov

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Če imaš na pogodbi označeno na static in si tudi dejansko tako naročil potem kliči nazaj in zahtevaj statiko!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Na pogodbi ne najdem nikjer da bi pisalo "static". Označen je samo širokopasoven dostop do interneta 2/2.

Poleg tega, kaj ne velja, da če imaš statični, da ne vpisuješ nobenega up. ime in gesal, kot je to pri dinamičnemu?? Jaz ne vpisujem tega, je povezava nonstop oz. takoj poveže v winskih.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Gospod na helpdesku mi je rekel da naj če ne napišem dopis o statičnem, samo ne štekam zakaj, če je delovalo še včeraj...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Pri T-2 ne rabiš vpisovat uporabniškega imena in gesla...Povezava se vzpostavi, ko se prijaviš v OS! DHCP pač...

Pri dinamiki dobiš naključen ip, se spreminja... Static ip in ostale parametre pa pač vpišeš v router ali v PC!

Router pa ti potem lokalno deli ip naslove znotraj mreže...Navzven pa je enak!

Če želiš statični IP in imaš sedaj dinamičnega bo potrebno poslati dopis! Poglej kaj ti piše na papirjih oz. pogodbi!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Poleg tega, kaj ne velja, da če imaš statični, da ne vpisuješ nobenega up. ime in gesal, kot je to pri dinamičnemu?? Jaz ne vpisujem tega, je povezava nonstop oz. takoj poveže v winskih.
1.) kako ime in geslo ???
2.) Zakaj rabiš statičen naslov, če se ga niti ne spomniš ???

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
prejšnji router mi je štimala ena druga oseba, naslednji dan sem sam nameščal drugega, samo še pred instalacijo sem si naredil Printscreen tistih podatkov in od tam sem vidu da je uni označil in naštimal static. Lahko ti priložim se sliko, samo da pridem na moj rač., ker zdaj je imam na temu.

Saj meni je vseeno kakšen ip imam, zdaj me edino moti, če ne morem povezat dlančnika gor. Je morda kaj krivo to? Najdem mi omrežje, poskuša connectat in po parih sekundaš ga označi za nedosegljivega!!??!

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Delovanje dlančnika ne vpliva na to kakšen IP imaš... Če ti net na računalniku normalno deluje ti bi moral tudi na dlančniku! Verjetno si kaj narobe nastavil, sploh če imaš zaklenjen dostop preko wirelessa ali vklopljeno kakšno kriptiranje!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Saj to je tudi meni čudno. Wireless je še odklenjen zaenkrat, na laptopu dela, na PDAju pa ne. Dobro, to je sicer že za v drugo temo.

Kako pa je drugače z T2jem...a ne dajo oni že po defaultu statični ip pri VDSL in ftthju?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Aha, torej kliknem na "dinamic" in vpišem kaj?? Sem še pozabu, samo eno okence imam za izpolnit....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Aha, torej kliknem na "dinamic" in vpišem kaj?? Sem še pozabu, samo eno okence imam za izpolnit....
Če je dynamic, ne rabiš nič vpisovati.

PS: Nisi rekel, da si že nastavil za dynamic ? Nekam nasprotujoče si izjave pišeš...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ja, samo se spet bojim, da ko bom šaral po nastavitvah bom zbrkal se in pol sploh ne bo dostopa preko routerja...
kaj ni neka koda, tipo EZ-CT-65-J0-xx-xx Nekaj v tem smilu.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
btw... A tisti iz LJ in imate T-2 ne poznate fore kako dobiš dynamic IP, če imaš naročen static IP?
tongue-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Na routerju imaš verjetno možnost connection wizarda....in tam je pri tipu povezave je verjetno možnost, da izbereš DHCP...ostalo pa pustiš kot je...

To je pa tudi vsa umetnost...

Če ti pa še ne bo uspelo pa napiši točen tip routerja pa bomo pogledal...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Ja, samo se spet bojim, da ko bom šaral po nastavitvah bom zbrkal se in pol sploh ne bo dostopa preko routerja...
kaj ni neka koda, tipo EZ-CT-65-J0-xx-xx Nekaj v tem smilu.
Preprosta rešitev : ne šaraj po nastavitvah.
Drugič: Ne, res čist nobenih kod ni. Res. Prisežem !
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Evo...to polje me zanima kako izpolnit..zdaj je neka koda (to sem jaz vpisal) kot lahko vidite..
215801-router.JPG

Priponke

• 215801-router.JPG
    215801-router.JPG
    34,6 KB · Ogledi: 345
Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Evo...to polje me zanima kako izpolnit..zdaj je neka koda (to sem jaz vpisal) kot lahko vidite..
1.) Ne vidimo čist nič.
2.) Pri vseh bogovih in diktatorjih : nič ne rabiš vpisat. A misliš, da se hecam al kaj
confused-1.gif