Starejši avti

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo

Čist tako me zanima, kaj si mislite, ko vidite na cest kakšn star avto. Recimo kakšna renoult 4 (katrca), škoda favorit, honda civic pod 90 letnik, fičo, golfa 1 ali 2, yugo, bolha....itd.
To so že kr precej stari avti, nekateri zelo redki.
Mene je pač to cool za gledat k so sami novi avti in potem se mim prpele en z yugičem ali z fičkotom
cheer.gif
.
Kaj pa vi
confused-1.gif
Jest sem ravno pred tednom kupil avto z vso opremo po zelo ugodni ceni (laguna). Nadvse happy.

lp

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Jest sem ravno pred tednom kupil avto z vso opremo po zelo ugodni ceni (laguna). Nadvse happy.

Imaš masažo in gretje sedežev? Navigacijo? Dvopodročno klimatsko napravo? Parktronic? Multifunkcijski volan? 10 airbagov? Senzor za dež? Bi-xenon? Pa vse to v Laguni? Noro!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz imam 15 let starga z 250k km... pa se nisem kaj velik sekiral do zdaj. (sem raje imel denar v skladih)

Zdaj bom pa moral zamenjat, ker ni več varen (v voznem smislu, in zanesljivosti).

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Če bi si lahko privoščil dva avta, bi si privoščil nekaj starega (kako stoenko ali kaj podobnega)
Te stvari bodo počasi začele dobivati ceno , tako kot fički. Foter je imel v 90 dva pa sta šla oba "v graben" danes bi pa za solidno ohranjena kar nekaj dobil.
Je pa res da ne vem kako je z deli za take avte. Mogoče bi bilo kakega evropskega si bolje omislit. Golf 2 mi ne vzbuja (še) nobene nostalgije, ker jih je preveč.Sem ga pa imel tudi sam in imam dobro mnenje o njem (čeprav je imel nekaj pomanjljivosti in napak)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Smilijo se mi tisti, ki so prisiljeni vozit jugeca, ker nimajo dnarja za kaj boljšega. Je pa lepo videt kakega ''oča'', ki se pripelje z zglancano stoenko, s katero se vozi že 30 let.

So pa kar naenkrat zginile Zastave iz naših cest, tam nekje 1996-98 so kr množično izginile. Jugeca še kakega vidiš, stoenka je že hudo redka, fičo pa samo še pri ljubiteljih.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Pr ns mamo še vedno golfa 2ko.. pa bo najverjetneje kar ostal pri bajti ker zanga nič ne dobiš, čez določen čas bo pa samo na ceni pridobivov... vsaj upam:)

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Imaš masažo in gretje sedežev? Navigacijo? Dvopodročno klimatsko napravo? Parktronic? Multifunkcijski volan? 10 airbagov? Senzor za dež? Bi-xenon? Pa vse to v Laguni? Noro!

eno besedo pozabu dopisat osnovno.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Če je avto v nulo ohranjen ok, ga je lepo pogledati, če je pa v takem stanju kot večina ki se jih še komaj skupaj drži pa si ne morem nič dobrega misliti.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Golfov 2 dizel je pri nas na dolenjskem kot listja.. saj ni čudno, ker je vožnja z njim skoraj zastonj
smile-1.gif
če pa kaj crkne, se pa itak deli zastonj dobijo.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Golfov 2 dizel je pri nas na dolenjskem kot listja.. saj ni čudno, ker je vožnja z njim skoraj zastonj
smile-1.gif
če pa kaj crkne, se pa itak deli zastonj dobijo.

+ gorenjska (poljanska dolina in njena okolica)
lp

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja starejši avti res počasi zginjajo ... Yugoti so še tu pa tam, stoenk pa sploh ne opaziš ...

Pomojem je veliko teh izginilo zaradi dobre prodaje raznih Kii, pa Daewojev, zdej Chevrolejev na kredit ... in je marsikateri zbral za kaj takega ...

Potem pa se spomnem na moj stroj ... 16 let star AX in si rečem... ta pa je že star ratal ...(je pa od novga doma) in mu še vedno nič ne fali ... Mogoče malo varnosti in klima, drugo pa ima :) Kljub letom in občasnih napakicah na mašini, bo ostal še vedno doma, čeprav bom najverjetneje kmalu nabavil nov avto.

LP
275136-Gox.jpg

Priponke

• 275136-Gox.jpg
    275136-Gox.jpg
    75,2 KB · Ogledi: 248

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
V petek grem v službo in iz parkirišča pred mano na Vrhniki zavije bovhca. Ohranjena v nulo, sm kr gledov. Bi mel en tak avto. Magar v nedeljo za na sladoled.
grin1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
V petek grem v službo in iz parkirišča pred mano na Vrhniki zavije bovhca. Ohranjena v nulo, sm kr gledov. Bi mel en tak avto. Magar v nedeljo za na sladoled.
grin1.gif

Jah kupi eno mal slabši ohranjeno pa jo obnovi oz. se tud prodajajo iz primorske brez rje za kakih 400 evrov.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Smilijo se mi tisti, ki so prisiljeni vozit jugeca, ker nimajo dnarja za kaj boljšega.

Ampak meni je to zelo zanimivo. Zastonj ali skoraj zastonj se da dobit mnogo mnogo boljše in varnejše avtomobile, eni pa kar vztrajajo pri razpadajočih jugecih. Ne verjamem, da je strošek vzdrževanja pri jugotu toliko nižji.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam ja. Ne morš bit tak reven, da si vsaj enega AX-a, Corso... ne moreš privoščit. Če si tak reven itak nimaš niti za benz.