Stare slike!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Rad bi na medij spravil stare slike! Ker seveda nimam negativov, mi ostane samo še dvoje:da jih preslikam z digitalcem ali pa skeniram! Kaj mislite, da bi bilo bolje?
P.S.: Skenerja sicer nimam, bi moral koga fehtat, digitalca pa imam?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Lol, meni osebno ne bi na pamet padlo preslikat fotk. Rabiš en kvaliteten skener pa bo.

Sicer če malo pomislim, bi načeloma lahko tudi poslikal, vendar bi rabil še stativ, pa slike natančno poravnati...

Ne, raje poskeniraj...

lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.508
1.097
113
Najboljš bi blo, da ti jih kdo doma preskenira...

Če imaš še negative bi se jih lahko pri fotografu enostavno poskeniralo na CD, ampak se prej pozanimaj za ceno, ker znajo biti zelo nenormalne! Tako da priporočam prvo opcijo pri kakem znancu...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
jest sem si skener ubodu za negative...me je cenejš prišlo kakor pa da bi dal filme v studio skenirat

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Najbolje bi si blo sposodit scanner. Enkrat sem to počel in je zelooo časovno potratno.
Skeniral sem po tri fotke naenkrat, potem pa jih je bilo potrebno še izrezat in poravnat, ter na koncu pretvorit v jpg.
Huh, muka!

lp

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ce bi bil zadovoljen ze z nanovo poslikanimi fotografijami, so lahko tudi skenirane in malo postrani
smile-1.gif
Se vseeno veliko bolje od tistih, ki bi jih poslikal. Pa to se lahko "ravna" tudi kasneje, ce kdo zeli.

Vsekakor je skeniranje veliko bolsi pristop kot fotografiranje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
problem preslikanih je svetloba..fleš ti jobo skuro, itd...najlepse se je dalo presliakt na soncni svetlobi, koker sem se doma igral s tem, ampak se mi je par slik potem zvilo :S zarad vrocine
smile-1.gif