Stara poškodba - novo nezgodno zavarovanje

piska

Zelenc'
5. jun 2014
3
0
1
Živijo

Verjetno vprašanje za zavarovalniške zastopnike. Pred letom dni sem se poškodovala in bila ves čas v bolniški. Po pol leta sem končala zdravljenje in nisem bila več v bolniki. Po enem mesecu se je stanje poslabšalo in sem od takrat spret v bolniški, že več mesecev. V času, ko nisem bila na bolniški (vmesni čas en mesec) sem se nezgodno zavarovala. Ali lahko zavarovalnici po zaključenem zdravljenju vložim zahtevek za izplačilo dnevnega nadomestila ali nisem upravičena, ker gre za staro poškodbo, ki se je zgodila predem sem se zavarovala pri njih?

Hvala za odgovor

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Vložiš lahko, uspeha pa ne bo
wink-1.gif

piska

Zelenc'
5. jun 2014
3
0
1
živijo

se mi je kar zdelo, da bo nekaj tazga, čeprav, mi je nek znanec rekel, da bi vsaj za dnevno nadomestilo morala dobiti, invalidnost, da pa odpade.

lp

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ti bi vložila zahtevek za dnevno nadomestilo za staro poškodbo?
cheer.gif

Ti kar vloži,pa računaj na veliko možnost,da te zavarovalnica prijavi zaradi goljufije
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ne gre ravno za goljufijo, razen če misli improvizirati pri datumu nastanka škodnega dogodka, pa kakšnih drugih izjavah o dogodku ...
Bo pa glede na opis, takšen zahtevek definitivno zavrnjen.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Znanec je pa strokovnjak na tem podrocju.

Ce bi to pilo vodo, bi vsak ki se polomi takoj uredil zavarovanje in potem crpal dnevno nadomestilo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik piska pravi:
živijo

se mi je kar zdelo, da bo nekaj tazga, čeprav, mi je nek znanec rekel, da bi vsaj za dnevno nadomestilo morala dobiti, invalidnost, da pa odpade.

lp

Znanci so ponavadi "največji znalci" kar se tiče zavarovanj
rolleyes-1.gif

Si si že sama odgovorila, da ti ne pripada odškodnina za dogodek ki je že znan in se je zgodil v preteklosti, tudi če poizkusiš in oddaš zahtevek, moraš zraven priložiti zdravstveno dokumentacijo, ne bo dovolj samo bolniški list, treba priložiti izvid iz katerega je razvidno na podlagi kakšnega dogodka in kdaj se je ta zgodil in iz tega bo zavarovalnica potem odločila ali ti pripada nadomestilo ali ne.
Vedeti pa moraš, da v izvidu piše zaradi česa si na bolniški in če je to posledica predhodne poškodbe je to navedeno v izvidu in dobiš zavrnitev izplačila.

Zaradi tega te ne bo noben preganjal, razen če bi prirejala dokumentacijo, to pa bi bilo kaznivo.

Kolegu pa reci, naj pametuje na svojem področju in ne tam kjer nima pojma
evil.gif

piska

Zelenc'
5. jun 2014
3
0
1
Zivijo. Ne vem, ali je res toliko goljufij povsod, da vsi najprej pomislijo na to, kako bo kdo koga okol prinesel? Sama sem mislila, da je zadeva sanirana in, ker prej nisem imela zavarovanja sem si rekla, da se moram nekje zavarovati za v prihodnje, ker nikoli ne ves kaj se ti pripeti... Poskodba se je na zalost ponovila, se huje kot prej in ker sama nisem nikjer nasla podoben primer sem pac poslala vprasanje. Me pa res skrbi danasnje obnasanje, povsod nastrojenost, nezaupanje Pac nismo vsi strokovnjaki na vseh podrocjih.. lp

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik piska pravi:
Zivijo. Ne vem, ali je res toliko goljufij povsod, da vsi najprej pomislijo na to, kako bo kdo koga okol prinesel? Sama sem mislila, da je zadeva sanirana in, ker prej nisem imela zavarovanja sem si rekla, da se moram nekje zavarovati za v prihodnje, ker nikoli ne ves kaj se ti pripeti...

To si mal narobe razumela...nihče ti ni očital,da si se zavarovala,pa da je s tem kaj narobe...
Napačno je samo tvoje razmišljanje,da bi sedaj rada odškodnino za staro poškodbo (ki je nastala preden si se zavarovala)

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Nisem zdravnik, ampak si verjetno vedela da je tip tvoje poškodbe tak, da ti je ze gospod zdravnik povedal da obstaja moznost, da bo posledica te poskodbe tudi to, da bos imela kasneje sranje zaradi tega ( trajna poskodba ).

In ce jst ze vnaprej vem da imam kompliciran zlom katerega sanacija bo ne samo danes ko sem polomljen ampak tudi cez eno leto ter se potem zavarujem da bom cez eno leto kao dobival odkodnino pol vem da te odskodnine ne bom dobil. to je to

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Razlika je, če si npr. zlomiš nogo in se pozdraviš. Čez mesec ali dva pa si zopet zlomiš isto nogo na istem mestu. Nekaj drugega pa je, če je zdravljenje za zlom noge končano, se ti pa je pojavilo neko vnetje na istem mestu ipd, kot posledica zloma noga. V prvem primeru gre nedvomno za dve različni poškodbi, v drugem delu pa je stvar bolj delikatna.

Ker sam nisem strokovnjak za zdravstvo in zavarovalništvo bi zagotovo izpolnil odškodninski zahtevek in predložil dokumentacijo katero imam. Več kot zavrniti zahtevka mi itak ne morejo.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Takole v splošnih pogojih:

Zavarovalnica je dolžna plačati dogovorjeno zavarovalnino oziroma
povračilo samo, če je nezgoda nastala med trajanjem zavarovanja in če
so bile posledice nezgode, predvidene v členu 7 teh splošnih pogojev,
medicinsko ugotovljene čim prej (v skladu s sodobnimi strokovnimi načeli
posameznih zdravstvenih strok).