Stara .exe datoteka

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Obstaja kak program, ki bi staro 16-bitno .exe datoteko pretvoril na 32-bitno, da bi delovala pod 64-bitnimi Windows 7 ?
Gre za del en programa, kateri normalno deluje pod 64-bitnimi Windows 7, konec meseca pa mora zaganjati tisti .exe.
Novejše verzije ne najdem. Z izvorno kodo tistega .exe pa ne razpolagam niti nikoli nisem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Obstaja kak program, ki bi staro 16-bitno .exe datoteko pretvoril na 32-bitno, da bi delovala pod 64-bitnimi Windows 7 ?
Gre za del en programa, kateri normalno deluje pod 64-bitnimi Windows 7, konec meseca pa mora zaganjati tisti .exe.
Novejše verzije ne najdem. Z izvorno kodo tistega .exe pa ne razpolagam niti nikoli nisem.

Poganjal bos ali v emulatorju (kar baje tvojim strankam ne pride v postev), na novo prevedel source (ce ga imas in ce obstaja ustrezen prevajalnik zanj, ki izdeluje 32-bitne binaryje) oziroma tega ne bos poganjal na 64-bitnih Win7 (menjava OSa). Katera alternativa ti najbolj disi ?
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Načeloma nobena ni sprejemljiva. Nov prevod sourca ni možen, ker ga nimam. Stranka sistema ne bo menjala. še najbližje bi bil kakšen emulator. Mogoče bo že dosbox ustrezal.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To mora biti pa zanimiva aplikacija, da jo potrebujejo uporabniki s 64-bitnimi W7. Radoveden sem, za kaj gre ?
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj so ti predlagali DOSbox, jaz druge (torej preprostejse) alternative ne vidim.

Resno me zanima za kaj gre, da bi nekdo, ki hkrati nima toliko pojma, da bi bil pripravljen uporabljati virtualizacijski program, a kljub temu nabavi 64-bitni OS, to rad poganjal. Ce bi to spraseval 10 let nazaj, bi rekel aha, kaksna firma in star racunovodski program ... ampak od takrat se je tolikokrat spremenila zakonodaja, dodatno pa se nasa valuta, da so vsi ti programi napisani na novo
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
nekdo, ki hkrati nima toliko pojma, da bi bil pripravljen uporabljati virtualizacijski program, a kljub temu nabavi 64-bitni OS

Ne sodi nekaj na pamet.
stupid-1.gif
Jaz virtualizacijo uporabljam dnevno, če smo že pri tem. Ne morem je pa obesit stranki.

Gre za 16-bitni DOS program kot kaze.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
To mora biti pa zanimiva aplikacija, da jo potrebujejo uporabniki s 64-bitnimi W7. Radoveden sem, za kaj gre ?
smile-1.gif

Naj namignem, da to zahteva ena od naših multinacionalk za normalno izmenjavo...
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.163
4.149
113
Citat:
Evo na DosBoxu deluje. Bomo videli, če bo stranki všeč.
cheer.gif

Postavi aplikacijo na linux server, stranke naj jo pa poganjajo iz browserja!
evil.gif

Grem stavit kišto pira da se noben en bo pritožil!
grims-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Evo na DosBoxu deluje. Bomo videli, če bo stranki všeč.
cheer.gif

Postavi aplikacijo na linux server, stranke naj jo pa poganjajo iz browserja!
evil.gif

Grem stavit kišto pira da se noben en bo pritožil!
grims-1.gif

Ne da se mi zdaj integracije spreminjat...
smile-1.gif
Bo kar DosBox vredu za tisti primer... Stranka se bo pa tudi verjetno navadila, kolikor jo poznam...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Naj namignem, da to zahteva ena od naših multinacionalk za normalno izmenjavo...
wink-1.gif

Res ne uganem kaj bi to lahko bilo. Edini programi, ki so bili dolgo vezani na DOS oziroma na konzolo zaradi obstojece kode, za katere se mi je zdelo verjetno, da bi se obdrzali (ce seveda ne bi bilo sprememb zakonodaje in zamenjave valute), so razni davcni, obracunski (place ...), POS (blagajne) in racunovodski (glavna knjiga) programi, ampak to se je vse tako spremenilo, da res ne verjamem da bi se kdo vzdrzeval eno muzejsko aplikacijo iz leta 2002, ki je bila ze takrat zastarela.

Aha, pa se eno podrocje je: starinski stroji in njihovi krmilni programi, ampak zanje pa res ne gres kupiti nove masine z Win7 64-bit, ker bo tako ali tako kup drugim problemov zaradi tega (ne mores vstaviti muzejskih krmilnih kartic v novo skatlo itd.).

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Zadevo, ki ne deluje na 64-bit drugače kliče ena aplikacija, ki pa je polno kompatibilna z Windows 7 64-bit.