Star dopust neizkoriščen...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Zaradi preveč dela in premalo ljudi (slabe organizacije?) se na firmi stalno nabira ogromno nadur in posledično se le te koristi za kake fraj dneve (niso plačane) Problem je da vedno ostaja star dopust in tudi če prosiš naj ti fraj dneve pišejo pod dopust (da ne gre v franže) se to ne dogaja in nam jemljejo nadure. Imam še 14 dni dopusta in ne vem kako naj ga izkoristim... Je kaka pravna podlaga da mi izplačajo ta dopust če mi ne dajo možnosti ga pokoristit?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Kar je zapisano v kolektivni pogodbi, drugače pa splošni zakon o delovnih razmerjih.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Pusti kolektivno pogodbo. Če je direktor/lastnik poštenjak, potem ne bo težav, če ne pa ...
Pošteno je, da če je delo, da se dela, in tudi pošteno je, da ti dopust ne sme propasti - mora z njihove strani biti pošteno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.741
1.526
113
Po moje težko. Če ni v ZDR celo določbe, da je plačilo v zameno za dopust nezakonito.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz ga imam še 22 dni in sem rekel da ga bom malo vzel je pa sodelavec zbolel in. konec. Pac ni ljudi ki bi te zamenjali. No še sreča da smo pred kratkim dobili enega Alterjevca:). Žal bo nared ko bo stari dopust že propadel:-( . Je pa to JS. O izplačilu dopusta dopusta in nadur lahko samo sanjamo.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Svoj dopust izkoristim v nulo, pustim pa vsako leto vsaj 350 ur...pa kaj si moremo?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Po moje težko. Če ni v ZDR celo določbe, da je plačilo v zameno za dopust nezakonito.

Po ZDR si kot zaposleni delavec DOLŽAN izkoristit ves dopust, od tega morata biti dva tedna skupaj (14dni). Nisem verjel, dokler nisem prebral
grin1.gif
Torej zakon izhaja iz predpostavke, da dopust moraš izkoristit, posledično ti regres za dopust PRIPADA. Kar se nadur tiče, hja, lahko probaš firmo terjat, ampak jih niso dolžni plačat, so pa, ob določenem presežku dolžni dodatno zaposlit še enega človeka.

lp
Peter