Star bencin

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
86
0
6
Fotr je na koncu garaže " našel " ( res nevem zakaj ga je imel spravljenega tam ) poln 200 litrški sod tastarega osvinčenega bencina . iz njega je naredil par litrov mešanice , naliv v bencinsko pumpo za vodo in motorko in zadeva laufa. potem pa je prišel na idejo da bo v avto kadar bo šel tankat polek neosvinčenega nalil še nekaj litrov tega starega . ker ima on vedno " prav " zatrjuje da nima kej bit narobe , vendar jaz o tem nisem tako prepričan . pa me zanimajo možne posledice njegovega mešanja . kolikor sem ga videl je prejle na cca 50 litrov neosvinčenega nalil 5l te stare brozge

lp

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Koliko je prišparal bo izvedel na naslednjem tehničnem, ko mu bodo povedali, da mu katalizator ne dela.
evil.gif

Razen seveda, če ima še tako star avto, da je brez katalizatorja.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Osvinčen bencin je bil dober za stre avte...
novi (ok, že nekaj časa) imajo pa noter katalizator, ki je načeloma "večen". Pri osvinčenem bencinu pa pri izgorevanju nastajajo spojine, ki ti zelo kmalu uničijo platinasto povrhnico - katalizator. Strošek menjave je ranga 1000€. Dobro premisli, če se splača
tongue-1.gif

(naj kdo potrdi, a če se prav spomnim kemije, je na žalost res tako)

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
86
0
6
sem bil prepričan , da to ne gre skupaj, sam o kaj ko ima fotr svoj prav. no ja , saj bo on plačal ne jaz .

hvala za odgovore .

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Pa poglejmo: 5 litrov brozge + 50 nečesa, čemur še lahko rečemo bencin. Če povprečen človek natoči 25 tankov na leto, bo tisto brozgo nalival skoraj dve leti
hysterical-1.gif

Poleg tega, da se aditivi v bencinu z leti uničijo (če bi pozabil na sod kurilca, se ne bi bilo za sekirati
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
prodaš? (če si v okolici LJ) . KOliko je sicer star bencin (10, 20, 30 let)
ne tankaj v avto s katalizatorjem ker boš naredil traparijo

Bo bolje da ga komu šenkaš da pust zažge z njim.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Osvinčen bencin je bil dober za stre avte...
novi (ok, že nekaj časa) imajo pa noter katalizator, ki je načeloma "večen". Pri osvinčenem bencinu pa pri izgorevanju nastajajo spojine, ki ti zelo kmalu uničijo platinasto povrhnico - katalizator. Strošek menjave je ranga 1000€. Dobro premisli, če se splača
tongue-1.gif

(naj kdo potrdi, a če se prav spomnim kemije, je na žalost res tako)

Imaš prav, samo moderna ekonomija je kriva dveh posledic:

- (slabši del): katalizatorji niso "večni",
uf-1.gif

- (boljši del): stanejo okoli 200 EUR
nahrung002.gif

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
86
0
6
sem mu lepo razložil kaj bo z katalizatorjem . pa je poklical enga frenda kateri ima neki starinski jeep in mu ga je šenkal .

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
No vidiš ta bo pa najbrž bp požrl ta bencin. Sicer bi ga jaz po kaki pametni ceni v 35 let staro BCS vlil. V nekaj mescih ga ne bi bilo več.... pa še dobrodošel bi bil zaradi svinca....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Saj v Bosni še vedno prodajajo 98 oktanca OSVINČENEGA, jap še naš Petrol ga ima tam na črpalkah. Tak če kdo rabi slučajno