Stanovanje v pritličju

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Pred časom sem nekje bral, da so stanovanja v blokih, ki se nahajajo v pritličju, bolj hladna in slabše izolirana. In to zaradi kleti spodaj, ki naj ne bi bila izolirana itd...Naj bi bilo bolj pametno kupiti stanovanje v višjih nadstropjih. Je to res, oziroma, kakšno je realno stanje? Po logiki, bi tej zadevi kar verjel...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, to naj bi bilo res. Stara mati od moje zene zivi v Lj v bloku v prtlicju in je ze veckrat omenila, da ima tepih po celem stanovanju zato, ker so mrzla tla od kleti.
Jaz zivim v 4 stuku brez dvigala in bi takoj zamenjal s prtlicnim, tudi ce bi imel malce bolj mrzla tla. Vsakic, ko guram po stopnicah, jih prekolnem po dolgem in poces, pa nimam tezav s tezo in kondicijo.
jezen.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
enako velja za podstrešnega - torej najvišjega. Pa za vse, ki imajo več zunanjih sten, če slučajno to ni enako pri vseh stanovanjih. Pač več sten na zunanjem obodu in je treba bolj kuriti. so pa tla največji problem ravno v pritličju, logično.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem zivel na vrhu in v pritlicju. V pritlicju so tla res bolj mrzla kljub izolaciji. Na vrhu pa uhaja zrak ven. Poleti ko pripeka sonce se pa tudi streha segreje tako da zna biti vroce v stanovanju medtem ko je v pritlicju hladneje. Vse ima svoje pluse in minuse.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Mansarda je zakon v kolikor ti pač ni škoda kakšnega dodatnega €ura za hlajenjene in pozimi za ogrevanje. Ljudje ki smo od nekdaj od majhnega živeli v hišah vemo kako je iti potem v blok (nekje vmesno nadstropje), ko nonstop nekaj nabija in ti skače po glavi, ko imaš na balkonu ogorke od cigaret in podobno... pa tudi razna posedanja vseh teh novodobnih blokov mislim da najmanj čutijo tisti v mansardah (najmanj pokanja sten - vsaj po logiki).

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pri nas v bloku so sprva tisti najvišje imeli težave z zamakanjem, potem so se te zadeve sanirale. Pa res je vroče ko pes zgoraj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja, pri ravnih strehah ponekod zamakajo stanovanja ampak to stroškovno ni težava lastnika temveč vseh skupaj... streha je skupna lastnina. Je pa fajn da če že vzames stanovanje v mansardi, da je klasična streha in ne ravna streha kjer je gori neka čudna folija kjer morajo nonstop zalivat spoje.... se pa strinjam da v kolikor pride do teh težav da ni prijetno ker imaš nonstop neke mojstre ter sanacije čeprav ne plačaš tega neposredno sam temveč gre iz sklada oz. v kolikor je blok novejši se stvar pač popravi in zaračuna ter razdeli med etažne so-lastnike.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
V pritlicju tudi lazje dobis "obiske". Ti protivlomna vrata ne nucajo dosti.
Nekaj let zivel v 1. Nadstropju socailsticnega bloka. Nisem poslušal sosedov (ajd spodnja v pritlicju je imela ob luni kak izpad....) Poslusanje sosedov je ocitno v kompletu pri nakupu sedanjih nadstanrdnih stanovanj

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
res je, stanovanja v pritličju imajo hladnejša tla...
posledično moraš malce več kuriti, nositi copate, ipd. zadeva s korekcijskimi faktorji porabe je sedaj rešila problem te "nadpovprečne" porabe.
vsekakor pa atrij odtehta marsikatero "zimsko" tegobo.
raje v pritličju kot v prevroči mansardi!!!

no ja, copate nosim tudi jaz v hiši, ne glede na to, da je plošča "topla".
copatar, jebiga...
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
Kako kje, v novih blokih ni nič hladnejše. Z pravim atrijem so to top stanovanja, pišem za novejše bloke in mirnejšo okolico.. Nek geto seveda odpade.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Če si dovolj visoko imaš tudi manj problemov z mrčesom, komarji, pajki, ipd
wink-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Dejte mal ločit pritličje in visoko pritličje. Tisti, ki so v pritličju, bi znalo bit malo hladneje, jaz imam visoko pritličje pa ne vem če je kaj hladneje. Mogoče je. Je pa zakon takole spodaj bit. Otroci nad mano me ne motijo, sosedje tut dokaj mirno mimo priletijo, sosede poleti te pa razveseljujo, ker v kilklcah čistijo ;😉

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Iz nadstropja je lepši razgled, da ne gledaš takoj pločnika. Pa tudi kako te folk gleda ko gre mimo (ti pa brez gat) je malo razlike, ali si v pritličju ali nadstropju
grin1.gif

kar se tiče temperature, meni se ne zdi problematično, pa sem v prvem nadstropju, s tem da je pritličje klet+vhod (nimamo -1 etaže). Nisem šel sicer tipat tal k sosedom, a imajo zgornji višjo porabo na kalorimetru kot jaz
smile-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.157
113
Moja stara mama je imela stanovanje v pritličju, pod stanovanjem pa sušilnico perila in kurilnico. In je imela talno gretje, ne pa da bi bilo hladno...