Stalna prijava bivalisca v Avstriji

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Zdravo. Ce imas stalno bivalisce v Avstriji, avto pa registriran v Slo, kaj je potrebno storiti? Se lahko vozis v Avstriji, ce avto prepises na nekoga, ki ima stalno bivalisce v Slo (in gres na amzs po dovoljenje za voznjo)? Pomaga, ce se prijavis v Slo zacasno? Lp

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Avstrijo moras vprasat kaj je treba narediti, ne Slovenijo... Ce si rezident Avstrije (fizicni in/ali davcni) so njihova pravila tista, ki ji moras upostevati...

Opcija B (prepis) bi verjetno sla skozi sistem... Opcija C pa ne, jebe se Avstriji ce ima njihov rezident prijavljeno zacasno prebivalisce v eni drugi drzavi.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Sem fizicni in davcni. V A sem se pozanimal (upam, da bom tocno napisal). Najprej tehnicni (50 eur), nato vpis v neko bazo (200 eur), ter se nova (njihov davek) 20% od vrednosti vozila. Ker imam (trenutno) tri vozila, to ne pride v postev. Najbolj me mika prepis (ce gre to skozi). Pa ne vem kam v Slo poklicati, da mi zatrdijo 100%.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
695
51
28
ali je prepis 100% resitev, ti v sloveniji ne more nihce povedat. prvic ker to ni stvar slovenije in drugic, ker to ni 100% resitev. mogoce v praksi pomaga (odvisno od volje AT policaja), teoreticno pa to ne deluje. Lahko seveda tudi reces, da si sele pred enim tednom avto v AT pripeljal, ampak je potem stvar dokazovanja. Edina 100% resitev je tako registracija v AT. Aja, pa Nova ni 20%, ampak odvisno od izpustov. Osnova je pa trenutna eurotaks vrednost rabljenega avta.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Upravne enote (pri nas) nimajo pojma. Klical tudi na amzs- ni odgovora. Klical na neko eu predstavnistvo v slo - pa mi neka teta pove: da jim posljem vprasanje po emailu oz po posti z svojimi podatki (kao ces, da sem resen), ter, da mogoce ne bodo vedeli in mi bodo poskusili vsaj povedati, koga naj kontaktiram. '@jason: tako nekako sem mislil, pa narobe napisal.