STAKE!

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.510
2.559
113
Torej nikakor mi ne laufa predstava o stake. Res bi rabil pomoč. Izhodišče naj bo tale slika.

STAKE 3.jpeg


Zanima me stake/porcija samo iz mesa, ki je povezano s/z črno črto. Kaj moram naročiti!
Vem, da je pomemben tudi cut na lokaciji, glede celega kosa. Ampak to v tem trenutku ni pomembno!

Kar nekaj imen je za ''pečeni'' del mesa. In je potem nesoglasje pri naročanju, pa ...
Kaj in kako je z imeni iz ponudbe in imeni po lokalih: Filet mignon, Rost beff, Beff stake, Ramstake!
 

damirj

Guru
9. maj 2012
5.297
2.411
113
Po mojem pljučni file, v gostilni filet mignon, če si že tako napisal.. ?
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Torej nikakor mi ne laufa predstava o stake. Res bi rabil pomoč. Izhodišče naj bo tale slika.

Poglej priponko 86572

Zanima me stake/porcija samo iz mesa, ki je povezano s/z črno črto. Kaj moram naročiti!
Vem, da je pomemben tudi cut na lokaciji, glede celega kosa. Ampak to v tem trenutku ni pomembno!

Kar nekaj imen je za ''pečeni'' del mesa. In je potem nesoglasje pri naročanju, pa ...
Kaj in kako je z imeni iz ponudbe in imeni po lokalih: Filet mignon, Rost beff, Beff stake, Ramstake!
Crna linija je Pljučna, rdeča pa je NY strip, pri nas pa reci roastbeef, rostbif

pa napise se STEAK ne stake
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.947
2.645
113
Pečen je z črno označen del biftek z rdečo pa ramstek.
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.947
2.645
113
Filet mignon je biftek po angleško. Kos je vzet iz pljučne. Velik zrezek s kostjo kjer sta oba kosa je t-bone ali florentinec po naše.
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.401
113
V glavnem sam kupim za dober steak, ki ga delam doma na ponvi pljučno. To je daleč najboljši kot mesa, ki ga lahko sicer konkretno zahebeš pri pri pripravi, ampak ko pa je prav narejen, pa se topi v ustih. Najboljši je tak ko je par dni prej v paci, kakšen konjak ali rdeče vino in olivno olje....
 

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.945
402
83
Sem, toda ne s kivijem, ampak z ananasom. Ampak to že leta nazaj, k sm si žar kupu, pa smo mal testiral in se igral.

In ja, deluje, ga zmehča. Se pa spomnim da je bil problem ker ne moreš tok lepe skorjice nardit. Pa ja, ne smeš ga predolgo marinirat, ker potem je take čudne teksture.